Kısık Ateş
Tarif

Kuzu Sırtı Tarifi

Modern sunum tekniği ile enfes bir kuzu sırtı tarifi.
65 Dakika
1 Kişilik
Kırmızı Et Tarifleri
Fırın
Kuzu Sırtı Tarifi
Paylaş
  • 17B
  • 67
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
150 g kuzu sırtı
tuz ve karabiber
1 dal taze kekik
1 adet bebek enginar
Kaplama için:
5 g badem
5 g ceviz içi
5 g fındık
2 dal taze kekik
5 dal maydanoz
tuz&karabiber
20 ml zeytinyağı
10 g panko
Püre için:
50 g yer elması
20 g patates
20 ml Pınar Krema
Pınar
20 g Pınar Tereyağı
Pınar
tuz&karabiber
Enginar Cipsi için:
1 adet taze çanak enginar
Sosu için:
100 ml demi glace sos
20 ml kırmızı şarap
10 g Pınar Tereyağı
Pınar

Nasıl Yapılır?

  • Kuzu sırtının yağ ve sinirlerini temizledikten sonra tuz, karabiber ve taze kekik ile marine edin. Bir steç filme sarıp dolapta bekletin.
  • Kuzu Kaplama Harcı için: Badem, ceviz ve fındığı havanda dövün. Daha sonra taze kekik, maydanoz, tuz, karabiber, zeytinyağı ve panko ile karıştırın.
  • Karıştırdığınız harcı ilerleyen dakikalarda kuzuyu kaplamada kullanacaksınız.
  • Bebek enginarı temizleyin. Çiçek yağında konfit yöntemiyle pişirin. (Kendi yağında ve kısık ateşte uzun süre pişirmek)
  • Püre için: Yer elmasını ve patatesi soyup doğradıktan sonra haşlayın. Haşlandıktan sonra püre yapmak için ezin. Krema, tereyağı tuz ve karabiber ile karıştırarak pürenizi hazırlayın.
  • Enginar Cipsi için: Taze çanak enginarı ince olacak şekilde kesin. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine enginarları dizin. 80 derece fırında 1 saat kurutarak cips elde edin.
  • Sosu için: Dana kemiğinden hazırlanan demi glace sosu kırmızı şarap ile çektirin. Kıvam aldıktan sonra tereyağı ile sosu bağlayarak tamamlayın.
  • Kızgın bir tavada, dolapta bekleyen kuzuyu mühürleyin.
  • Mühürleme işlemi bittikten sonra cevizli fındıklı panko karışımıyla kaplayın.
  • Kaplamanın kuzuyu iyice tutması için folyo yardımı ile rulo şeklinde sarın.
  • Folyo ile sarılı olan kuzuyu 180 derece fırında 10 dk pişirin.
  • Daha sonra fotoğraftaki gibi sunuma hazırlayabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Murat Yıldız
Murat Yıldız
Mövenpick Hotel - Executive Chef
5.0
2 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Kırmızı Et Tarifleri

Kemal Can Yurttaş
Kemal Can Yurttaş
Chef at Aila Restaurant
Kurutulmuş Boşnak Eti Tarifi
19B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Şişte Patlıcan Kebabı Tarifi
85B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Kebap Üçlüsü Tarifi
60 Dakika
2-4 Kişilik
13B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.