- Tarifler
- Makarna Tarifleri
- Lasagna (Lazanya) Tarifi
Lasagna (Lazanya) Tarifi
- 1B
- 5
- Kaydet
Lasagna (Lazanya) Tarifi Malzeme Listesi
Lasagna (Lazanya) Tarifi Nasıl Yapılır?
- 1Ispanak püresini ve yumurtaları bir kapta homojen bir kıvam alana kadar çırpın. Ayrı bir yoğurma kabına unu alın. Ispanaklı karışımı unun üzerine ekleyerek pürüzsüz bir hamur elde edene kadar 6-8 dakika kadar yoğurun. Hamuru streç filme sararak 20-25 dakika dinlendirin.
- 2Dinlenen hamuru 5-6 eşit parçaya bölün. Her bir parçayı unlayarak makarna makinesinde kademeli olarak inceltin. İncelttiğiniz hamurları eşit boyutlarda dikdörtgen parçalar halinde kesin. Aynı işlemi diğer parçalarla da tekrarlayın.
- 3Fırına dayanıklı bir borcamı tereyağı ile yağlayın. İlk kat olarak bolonez sos yayın. Üzerine beşamel sos, rendelenmiş parmesan ve küçük tereyağı parçaları ekleyin. Ardından bir kat lazanya hamuru yerleştirin. Bu sıralamayı toplam 5 kat olacak şekilde tekrarlayın. Son katın üzerine bolonez sos, beşamel sos ve parmesan peyniri serperek tamamlayın.
- 4Önceden ısıtılmış 180°C fırında, üzeri kızarana kadar yaklaşık 25 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra kısa bir süre dinlendirin, ardından dilimleyerek servis edin. Afiyet olsun.
Lasagna (Lazanya) Tarifi Püf Noktası
Ispanak Püresi Tarifi (Makarna Hamuru İçin)
Ispanak Püresi Malzeme Listesi
- 250 g taze ıspanak yaprağı (sapları ayıklanmış)
- 1 tutam tuz
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı (opsiyonel)
Ispanak Püresi Tarifi Nasıl Yapılır?
- Ispanakları hazırlayın: Saplarını ayıklayıp yaprakları iyice yıkayın. Üzerinde toprak ya da kum kalmamasına dikkat edin.
- Haşlayın/blanşe edin: Büyük bir tencerede suyu kaynatın, içine bir tutam tuz ekleyin. Ispanak yapraklarını kaynar suya atın, 1 dakika kadar haşlayın. Ardından hemen soğuk (buzlu) su dolu kaba alın ki rengi canlı yeşil kalsın.
- Suyunu süzün: Ispanakları süzgece alın, iyice suyunu sıkın. (Fazla su hamurun kıvamını bozar, bu yüzden gerekirse temiz mutfak havlusu veya tülbentle iyice sıkın.)
- Püre haline getirin: Sıkılmış ıspanakları mutfak robotunda pürüzsüz hale gelene kadar çekin. İsterseniz 1 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyerek daha kolay püre yapabilirsiniz.
- Elde ettiğiniz püreyi makarna hamuruna eklerken genelde 1 porsiyon (4 kişilik) hamur için yaklaşık 50-70 g ıspanak püresi yeterli olur.
- Hamurun toplam sıvı miktarını (yumurta veya suyu) ıspanağın nem oranına göre ayarlayın. Afiyet olsun.
Bolonez Sos Tarifi
Bolonez Sos Malzeme Listesi
- 50 ml sızma zeytinyağı
- 1 adet kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- ½ adet havuç
- ¼ adet kereviz sapı
- 15 g domates salçası
- 400 g dana kıyma
- 50 ml kırmızı fermente üzüm suyu
- 200 ml domates sos
- tuz&karabiber
Bolonez Sos Tarifi Nasıl Yapılır?
Küp küp doğranmış soğan ve sarımsakları yağda pembeleşene kadar kavurun, ardından havuç, kereviz sapı ve domates salçasını ilave edip kavurun.
Sebzeler sotelendikten sonra kıymayı ekleyip kavrulana kadar karıştırmaya devam edin. Daha sonra fermente üzüm suyunu ilave edip çektirin.
Son olarak domates sosunu ekleyin ve kısık ateşte kıvam alana kadar pişirin. Tuz, karabiber ve taze kekik yapraklarıyla lezzetlendirin ve ocaktan alın.
Beşamel sos tarifi için: Buraya tıklayın!
Tarif videomuza, Kısık Ateş Akademi TV (YouTube) kanalımızdan ulaşabilirsiniz.

Benzer Makarna Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.