Tarif

Taze Makarna Hamuru Tarifi

Evde taze makarna yapmak sandığınızdan çok daha kolay! Sadece iki temel malzeme ile hazırlayabileceğiniz bu taze makarna hamuru tarifi, makarna makinesiyle kolayca şekil verilebilecek elastik ve pürüzsüz bir doku sunar. Eğer “Evde taze makarna nasıl yapılır?” veya “Yumurtalı makarna hamuru nasıl yoğrulur?” diye arıyorsanız, doğru yerdesiniz. Bu tarifte sadece kaliteli un ve taze yumurta kullanılarak ev yapımı makarna hamuru hazırlanıyor. Hamurun kıvamı, yoğurma süresi, açma teknikleri ve pişirme ipuçlarıyla birlikte, pesto soslu sunum önerisiyle birlikte size eksiksiz bir rehber sunuyoruz. İster fettuccine, ister tagliatelle, ister ravioli yapın; bu hamur tarifi hepsine uygundur. İşte detaylar…
70 Dakika
4-6 Kişilik
Makarna Tarifleri
Karıştırma
Paylaş
  • 1B
  • 3
  • Kaydet

Taze Makarna Hamuru Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
300 g Özmen Dorata Unu
3 adet orta boy yumurta
pesto sos

Taze Makarna Hamuru Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Unu ve yumurtaları bir karıştırma kabına alın. Homojen bir kıvam elde edene kadar karıştırın. Ardından hamuru tezgaha aktarın ve yaklaşık 8-10 dakika yoğurun. Hamuru streç filme sararak 25 dakika dinlendirin.
  • Dinlenen hamuru 4 eşit parçaya bölün. Her bir parçayı elinizle hafifçe açtıktan sonra, makarna makinesi yardımıyla inceltin. Gerekirse hamuru birkaç kez katlayarak yeniden inceltme işlemini tekrarlayın.
  • İncelttiğiniz makarna hamurunu hafifçe unladığınız tezgaha alın. Son olarak makarna makinesinde hamuru tekrardan inceltin ve makarna hamurunu iki eşit parçaya kesin. Aynı işlemleri diğer hamurlar için de yapın.
  • Makarna makinesine, tercih ettiğiniz makarna şekline uygun aparatı takarak hamura şekil verin. Şekil verdiğiniz makarnaların üzerine hafifçe un serpin.
  • Pişirmek için, geniş bir tencerede tuzlu su kaynatın. Taze makarnaları kaynar suya atın ve al dente kıvamına gelene kadar haşlayın (yaklaşık 2-3 dakika). Bu sırada bir kapta pesto sosu hazırlayın. Haşladığınız makarnaları süzüp doğrudan sosun üzerine ekleyin. Birkaç kaşık makarna suyunu da ilave ederek karıştırın.
  • Servis tabağına aldığınız pesto soslu taze makarnayı çam fıstığı ve taze fesleğen yapraklarıyla süsleyin. Afiyet olsun.

Taze Makarna Hamuru Tarifi Püf Noktası

  • Tarif videomuza, Kısık Ateş Akademi TV (YouTube) kanalımızdan ulaşabilirsiniz.
  • Ev Yapımı Pesto Sos tarifi için: Buraya tıklayın!

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş Akademi
5.0
2 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Makarna Tarifleri

Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Deniz Mahsullü Spagetti Tarifi
45 Dakika
2-4 Kişilik
114B Görüntüleme
Karidesli Linguine Tarifi
35 Dakika
2 Kişilik
34B Görüntüleme
Pancar Soslu Spagetti Tarifi
approved
20 Dakika
4-6 Kişilik
35B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.