Tarif

Mantarlı Krep Tarifi

Kremalı mantarlı krep, hem şık hem de lezzetli bir yemek alternatifi arayanlar için mükemmel bir seçenek! Özellikle mantar ve krema birleşimi, krebin içindeki ince dokuyla harika bir uyum yakalar. Kremalı mantarlı krep, misafirlerinize ya da sevdiklerinize sunabileceğiniz, herkesin beğenerek yiyeceği enfes bir tarif. Sadece 30 dakika içinde hazırlayabileceğiniz bu tarif, hem pratik hem de doyurucu bir akşam yemeği alternatifi sunuyor.
35 Dakika
2-4 Kişilik
Ara Sıcak Tarifleri
Tava
Mantarlı Krep Tarifi
Paylaş
  • 32B
  • 41
  • Kaydet

Mantarlı Krep Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2 adet yumurta
120 ml Pınar Süt
Pınar
65 ml su
15 ml zeytinyağı
5 g tuz
Pınar
70 g elenmiş un
15-20 ml ayçiçek yağı
Pınar
250 g kültür mantarı
Pınar
250 g Pınar Ekşi Krema
Pınar
Üzeri için: Pınar Taze Kaşar Peyniri
Pınar

Mantarlı Krep Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Derin bir karıştırma kabına yumurtaları alın. Ardından süt, su, zeytinyağı, tuz ve elenmiş unu ekleyin.
  • Bir çırpıcı yardımıyla, karışımı pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın.
  • Krep hamurunu 5 dakika kadar dinlendirin.
  • Yapışmaz tabanlı bir tavayı orta ısıda ısıtın ve tavayı ayçiçek yağı ile hafifçe yağlayın. Fazla yağı bir kağıt havlu ile alın.
  • Bir kepçe kadar krep hamurunu tavaya dökün. Tavanızı hızlıca hareket ettirerek hamurun eşit şekilde yayılmasını sağlayın.
  • Krep, üzeri benek benek olana kadar pişsin. Ardından krepin altını çevirin ve her iki tarafını 1’er dakika kadar pişirin.
  • Bu işlemi tüm hamur bitene kadar tekrarlayın. Pişen krepleri geniş bir servis tabağına alarak üzerini bir kapak ile örtüp soğumamaları için bekletin.
  • Mantar Sosu için: Bir tavada ayçiçek yağı ile doğranmış mantarları soteleyin. Mantarlar suyunu salıp çekene kadar pişirin.
  • Ardından, üzerine Pınar Ekşi Krema’yı ekleyin ve karıştırarak kaynamaya bırakın. Sos kıvam alana kadar pişirin.
  • Hazırladığınız kremalı mantar sosunu, pişen kreplerin içine ekleyin.
  • Krepleri dört bir yandan kapatarak ortada bir paket gibi yapın. Üzerine rendelenmiş Pınar Taze Kaşar Peyniri serpin.
  • Kaşar peyniri eriyene kadar, 180°C ısıtılmış fırında yaklaşık 10 dakika bekletin.
  • Fırından çıkarıp sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş Akademi
5.0
2 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Ara Sıcak Tarifleri

Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Pancar Cipsi Tarifi
40 Dakika
4-6 Kişilik
18B Görüntüleme
Hellim Peynirli Köy Biberi Tarifi
10B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Bamya Kızartması Tarifi
30 Dakika
2-4 Kişilik
24B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.