- Tarifler
- Tatlı Tarifleri
- Sütlü Tatlı Tarifleri
- Muhallebili Kadayıf Tatlısı Tarifi
Tarif
Muhallebili Kadayıf Tatlısı Tarifi
Hem geleneksel tatlı severler hem de farklı bir tat arayanlar için mükemmel bir alternatif olan muhallebili kadayıf tatlısı tarifiyle karşınızdayız. Pratik kadayıf tatlısının malzemeleri nelerdir? İşte tüm detaylarıyla muhallebili kadayıf tatlısı tarifi...
45 Dakika
4-6 Kişilik
Sütlü Tatlı Tarifleri
Tencere

Paylaş
- 830B
- 260
- Kaydet
Muhallebili Kadayıf Tatlısı Tarifi Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
250 g tel kadayıf
60 g ceviz içi
Muhallebisi için:
200 g toz şeker
10 g vanilya
100 g un
75 g toz krem şanti
Muhallebili Kadayıf Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
- 1Tel kadayıfları bir tepsiye yayıp kurumaları için birkaç saat bekletin.
- 2Bir tavada tereyağı ve kuruyan tel kadayıflarını kavurmaya başlayın. Kısık ateşte sürekli karıştırarak rengi hafif koyulaşıncaya kadar bu işlemi sürdürün.
- 3Cevizleri de ekleyip yaklaşık 15-20 dakika daha kavurun.
- 4Muhallebisi için; süt, toz şeker, vanilya ve unu bir tencereye alın.
- 5Orta ateşte koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin.
- 6Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
- 7İçerisine toz krem şanti ilave edin ve mikser ile 5 dakika boyunca çırpın.
- 8Kavrulmuş kadayıfın yarısını dikdörtgen bir borcam veya kalıba bastırarak yayın.
- 9Üzerine muhallebinin tamamını dökün.
- 10En üste kalan kadayıfı yayıp buzdolabında 1 gece dinlendirin.
- 11Soğuduktan sonra dilimleyerek, toz Antep fıstığı ile servis edin.
Muhallebili Kadayıf Tatlısı Tarifi Püf Noktası
*İsteğe bağlı olarak muhallebinin içine damla sakızı koyabilirsiniz.
*Muhallebili Kadayıfın Yanına Ne Gider?
- Muhallebili kadayıf genellikle kendi başına doyurucu bir tatlıdır, ancak yanında servis edilebilecek bazı öneriler şunlar olabilir: Taze meyveler (çilek, muz veya nar gibi), çırpılmış krema veya vanilyalı dondurma, Antep fıstığı veya ceviz gibi çerezler.
*Kavrulmuş Kadayıf Tekrar Kavrulur Mu?
- Kadayıfın tekrar kavrulması genellikle önerilmez çünkü ikinci kez kavrulduğunda daha sert ve kuru bir dokuya sahip olabilir. Ancak, taze kadayıf kullanarak baştan kavrulabilirsiniz.
*Nişasta Olmadan Muhallebi Olur Mu?
- Evet olur.
*Muhallebili Kadayıf Tatlısı Bir Gün Önceden Yapılır Mı?
- Evet, muhallebili kadayıf tatlısını bir gün önceden yapıp dinlendirmeniz çok daha lezzetli olmasını sağlayacaktır.
*Muhallebili Kadayıfta Muhallebi Sıcak Mı Dökülür Soğuk Mu?
- Muhallebi genellikle oda sıcaklığına geldiğinde dökülür.

Kısık Ateş Akademi
Moderatör
4.8
6 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?