Tarif

Muhallebili Kadayıf Tatlısı Tarifi

Hem geleneksel tatlı severler hem de farklı bir tat arayanlar için mükemmel bir alternatif olan muhallebili kadayıf tatlısı tarifiyle karşınızdayız. Pratik kadayıf tatlısının malzemeleri nelerdir? İşte tüm detaylarıyla muhallebili kadayıf tatlısı tarifi...
45 Dakika
4-6 Kişilik
Sütlü Tatlı Tarifleri
Tencere
Muhallebili Kadayıf Tatlısı Tarifi
Paylaş
  • 830B
  • 260
  • Kaydet

Muhallebili Kadayıf Tatlısı Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
250 g tel kadayıf
50 g Pınar Tereyağı
Pınar
60 g ceviz içi
Muhallebisi için:
1 kg Pınar Süt
Pınar
200 g toz şeker
10 g vanilya
100 g un
75 g toz krem şanti

Muhallebili Kadayıf Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tel kadayıfları bir tepsiye yayıp kurumaları için birkaç saat bekletin.
  • Bir tavada tereyağı ve kuruyan tel kadayıflarını kavurmaya başlayın. Kısık ateşte sürekli karıştırarak rengi hafif koyulaşıncaya kadar bu işlemi sürdürün.
  • Cevizleri de ekleyip yaklaşık 15-20 dakika daha kavurun.
  • Muhallebisi için; süt, toz şeker, vanilya ve unu bir tencereye alın.
  • Orta ateşte koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin.
  • Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  • İçerisine toz krem şanti ilave edin ve mikser ile 5 dakika boyunca çırpın.
  • Kavrulmuş kadayıfın yarısını dikdörtgen bir borcam veya kalıba bastırarak yayın.
  • Üzerine muhallebinin tamamını dökün.
  • En üste kalan kadayıfı yayıp buzdolabında 1 gece dinlendirin.
  • Soğuduktan sonra dilimleyerek, toz Antep fıstığı ile servis edin.

Muhallebili Kadayıf Tatlısı Tarifi Püf Noktası

*İsteğe bağlı olarak muhallebinin içine damla sakızı koyabilirsiniz.

*Muhallebili Kadayıfın Yanına Ne Gider?

  • Muhallebili kadayıf genellikle kendi başına doyurucu bir tatlıdır, ancak yanında servis edilebilecek bazı öneriler şunlar olabilir: Taze meyveler (çilek, muz veya nar gibi), çırpılmış krema veya vanilyalı dondurma, Antep fıstığı veya ceviz gibi çerezler.

*Kavrulmuş Kadayıf Tekrar Kavrulur Mu?

  • Kadayıfın tekrar kavrulması genellikle önerilmez çünkü ikinci kez kavrulduğunda daha sert ve kuru bir dokuya sahip olabilir. Ancak, taze kadayıf kullanarak baştan kavrulabilirsiniz.

*Nişasta Olmadan Muhallebi Olur Mu?

  • Evet olur.

*Muhallebili Kadayıf Tatlısı Bir Gün Önceden Yapılır Mı?

  • Evet, muhallebili kadayıf tatlısını bir gün önceden yapıp dinlendirmeniz çok daha lezzetli olmasını sağlayacaktır.

*Muhallebili Kadayıfta Muhallebi Sıcak Mı Dökülür Soğuk Mu?

  • Muhallebi genellikle oda sıcaklığına geldiğinde dökülür.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş Akademi
4.8
6 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlı Tarifleri

Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
Kahveli Panna Cotta Tarifi
55 Dakika
6-8 Kişilik
13B Görüntüleme
Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
İncir Uyutması Tatlısı Tarifi
127B Görüntüleme
Melih Yıldırım
Melih Yıldırım
Bi Küçük Meyhane - Kurucu Şefi
Sultan Lokumu Tarifi
40 Dakika
4-6 Kişilik
39B Görüntüleme

Yorumlar (3)

Nil Nil
· 26.04.2020

Tarif sade ve kolay yapılacak şekilde anlatılmış 👍🏼

Uzman Kısık Ateş Akademi bu yorumu beğendi
Bilal Etyemez
· 04.08.2022

Teşekkürler çok guzel 👍

Uzman Kısık Ateş Akademi bu yorumu beğendi
Kısık Ateş Akademi

👨‍🍳👍😊