Tarif

Mürdüm Erikli Tart Tarifi

Yazın En Güzel Tatlılarından: Mürdüm Erikli Tart Tarifi! 🌸 Kıyır kıyır bir tart tabanı, badem unuyla hazırlanan nefis bir dolgu ve taze mürdüm eriklerinin o tatlı ekşi uyumu... Bu tarif hem göze hem damağa hitap ediyor! Evde kolay tart nasıl yapılır? Badem dolgulu tart için hangi malzemeler gerekir? Mürdüm erikli tart kaç derecede pişirilir? Tüm bu soruların cevabı ve çok daha fazlası bu tarifte sizi bekliyor! İşte adım adım anlatımıyla, mutfağınızda harikalar yaratacağınız bu erikli tart, yaz sofralarınıza çok yakışacak! 😍
Nasıl Yapıldığını Hemen Youtube’dan İzle!
70 Dakika
4-6 Kişilik
Tart Tarifleri
Fırın
Mürdüm Erikli Tart Tarifi
Paylaş
  • 806
  • 4
  • Kaydet

Mürdüm Erikli Tart Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Tart Hamuru için:
150 g un
40 g pudra şekeri
30 g toz badem
80 g Pınar Tereyağı (soğuk)
Pınar
30 ml soğuk su
Bademli Dolgu için:
100 g Pınar Tereyağı (oda sıcaklığında yumuşamış)
Pınar
100 g toz şeker
2 adet yumurta (oda sıcaklığında)
5 g vanilya
100 g badem unu
Tartı Birleştirmek için:
10 g erik reçeli
4-5 adet taze mürdüm eriği
Üzeri için: file badem, esmer şeker

Mürdüm Erikli Tart Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak, fırını 180°C’ye, fansız (alt-üst) ayarda ısıtın.
  • Tart Hamuru için: Un ve pudra şekerini bir kaba eleyin. Toz bademi ekleyip karıştırın. Soğuk tereyağını ekleyin, parmak uçlarınızla kum kıvamı alana kadar ufalayın. Ardından soğuk suyu ekleyin ve hamuru hızlıca toparlayın. (Gerekirse çok az daha su ekleyebilirsiniz.) Hamuru streç filme sarın ve en az 1 saat buzdolabında dinlendirin.
  • Dinlenen hamuru buzdolabından çıkarıp 3-5 dakika oda sıcaklığında bekletin. Hafif unlanmış tezgahta yarım cm kalınlığında açın. Daire şeklinde kalıplarla taban parçaları kesin. Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye tart kalıplarını yerleştirin, ardından kestiğiniz taban hamurlarını kalıplara koyun. Kalan hamuru tekrar açın, ince şeritler keserek kenarlara döşeyin. Hamurların zeminle birleşmesi için hafifçe bastırın. Önceden ısıtılmış fırında 10 dakika kadar hafifçe kızarana kadar pişirin. Fırından çıkarıp tamamen soğuyana kadar kalıptan çıkarmayın.
  • Bademli Dolgu için: Yumuşamış tereyağı ve toz şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın. Yumurtaları teker teker ekleyin, her eklemeden sonra iyice karıştırın. Vanilya ve badem ununu ekleyip pürüzsüz bir karışım elde edin.
  • Tartı Birleştirmek ve Pişirmek için: Soğuyan tart tabanına fırçayla ince bir kat erik reçeli sürün. Üzerine badem dolgusu karışımını dökün ve spatula ile düzleştirin. Mürdüm eriklerini dilimleyin ve dolgulu yüzeye dizin. File badem ve esmer şekeri üzerine serpiştirin. Tartları tekrar 180°C’de yaklaşık 30 dakika, üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından alıp tamamen soğumaya bırakın. Soğuyan tartın üzerine bolca pudra şekeri serpin. Dilimleyerek servis edin. Afiyet olsun.

Mürdüm Erikli Tart Tarifi Püf Noktası

  • Tarif videomuza, Kısık Ateş Akademi TV (YouTube) kanalımızdan ulaşabilirsiniz.
  • 8 cm'lik 4 adet kalıp kullanılmıştır.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
5.0
4 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Pasta Tarifleri

Muhallebili Tart Tarifi
70 Dakika
6-8 Kişilik
18B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Erikli Turta Tarifi
70 Dakika
4-6 Kişilik
20B Görüntüleme
Zencefilli Çörek Tabanlı Limonlu Tart Tarifi
18B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.