Tarif

Paçanga Böreği Tarifi

Misafirlerimiz için en favori börek tarifi olan paçanga böreğini denemenizi ve ikram etmenizi tavsiye ederiz. Son derece lezzetli kolay paçanga böreği tarifi nasıl yapılır?
30 Dakika
4-6 Kişilik
Börek Tarifleri
Tava
Paçanga Böreği Tarifi
Paylaş
  • 73B
  • 87
  • Kaydet

Paçanga Böreği Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
250 g Pınar Gurme Sucuk
Pınar
2 adet taze yufka
2 adet domates
2 adet yeşil sivri biber
20 ml zeytinyağı
100 g Pınar Kaşar Peyniri
Pınar
100 ml kızartmak için ayçiçek yağı

Paçanga Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Domatesi rendeleyip geniş bir tavada ve kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
  • İnce doğranmış sivri biber ve zeytinyağını da ekleyip 2-3 dakika daha pişirme işlemini uygulayın.
  • Doğranmış gurme sucukları ekleyip birkaç dakika daha pişirin ve ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  • Yufkanın birini açın ilk önce ortadan ikiye kesin daha sonra her parçayı üç eşit parçaya kesin.
  • Yufkanın alt kısmına hazırladığınız iç malzemeden 2 kaşık koyun üzerine bir tutam rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Kenarlarını iki tarafından kıvırarak yassı bir şekilde sigara böreği gibi sarın.
  • Yufkanın uç kısmını kasedeki suya batırıp kapatın ve sarma işlemini tamamlayın.
  • Kızgın yağda böreklerin iki tarafınıda kızartın ve kağıt havlu üzerinde yağını süzdürün. Sıcak olarak servis edin.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş Akademi
4.7
3 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Hamur İşi Tarifleri

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Tava Böreği
55 Dakika
4-6 Kişilik
22B Görüntüleme
Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Kolay Ispanaklı Börek Tarifi
45 Dakika
2-4 Kişilik
33B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.