Tarif

Paella (İspanyol Mutfağı) Tarifi

Geleneksel İspanyol yemeği tüm lezzetiyle sizlerle, Paella tarifi nasıl yapılır?
50 Dakika
2 Kişilik
Pilav ve Rissotto Tarifleri
Tava
Paella (İspanyol Mutfağı) Tarifi
Paylaş
  • 36B
  • 45
  • Kaydet

Paella (İspanyol Mutfağı) Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 adet soğan
4 diş sarımsak
2 adet domates
40 ml zeytinyağı
200 g karides
50 ml fermente kırmızı üzüm sirkesi
1 g safran
180 g baldo pirinç
350 ml sebze suyu
10 g tuz ve karabiber

Paella (İspanyol Mutfağı) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kuru soğanları küçük küpler halinde yemeklik şekilde doğrayın. Sarımsakları ezin ve incecik kıyın.
  • Kabuğunu soyduğunuz domatesleri küçük küpler halinde kesin. Karidesleri ayıkladıktan sonra bol suda yıkayın, fazla sularını bir kağıt havlu yardımıyla alın.
  • Sebze ya da tavuk suyunu kısık ateşte tutun. Zeytinyağının yarısını kalın ve geniş tabanlı bir tavada kızdırın. Kuru soğan ve sarımsakları zeytinyağında soteleyin.
  • Baldo pirinçleri bol suda yıkayıp suyunu süzdürdükten sonra tavaya alın. Küp şeklinde doğranmış domatesleri de katıp aralarda karıştırarak pirinçleri kavurun.
  • Fermente kırmızı üzüm sirkesi ve safranı katıp yüksek ateşte çektirin.
  • Sıcak sebze suyunun yarısını ekleyip kısık ateşte, tuz ve taze çekilmiş tane karabiber ilavesiyle kapağı kapalı tencerede pişmeye bırakın.
  • Ayrı bir tavada kalan zeytinyağını kızdırdıktan sonra karidesleri kısa bir süre yüksek ateşte soteleyin.
  • Pilav tenceresine aldığınız karidesleri ve kalan sebze suyunu ekleyin.
  • Tüm malzemeyi kısık ateşte suyunu çekene kadar bir arada pişirin ve sıcak olarak servis edin.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Aç Gezenler
Aç Gezenler
AG Creative
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Pilav ve Rissotto Tarifleri

Ramin Nuriyev
Ramin Nuriyev
Zeferan Restaurant - Executive Chef
Şah Pilavı Tarifi
60 Dakika
2-4 Kişilik
81B Görüntüleme
Portakal Kabuklu Safranlı Pi̇lav Tarifi
22B Görüntüleme
Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Meyhane Pilavı Tarifi (Lokanta Usulü)
187B Görüntüleme

Yorumlar (3)

Cem Unalan
· 15.08.2018

Süpermiş

Uzman Aç Gezenler bu yorumu beğendi
Ecem Pehlivan
· 27.12.2018

Ben de denedim, çok başarılı!

Ecem Pehlivan
· 27.12.2018

👍🏻👍🏻

Uzman Aç Gezenler bu yorumu beğendi