Tarif

Pastel de Nata Tarifi

Portekiz'in simgesi olarak bilenen Pastel de Nata tarifi nasıl yapılır? Pastel de Nata yapmanın püf noktaları nelerdir? Tarif detayları için videomuzu izlemeyi unutmayın.
70 Dakika
6-8 Kişilik
Tart Tarifleri
Fırın, Karıştırma
Paylaş
  • 24B
  • 145
  • Kaydet

Pastel de Nata Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Hamuru için:
250 g un
50 g toz şeker
250 g Pınar Tereyağı
Pınar
100 ml Pınar Süt
Pınar
Dolgusu için:
380 ml su
130 g toz şeker
1 adet çubuk tarçın
150 ml Pınar Süt
Pınar
15 g un
3 adet yumurta sarısı
1 ml likit vanilya

Pastel de Nata Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Hamuru için; un, toz şeker, tereyağı ve sütü bir karıştırma kabına alın.
  • Hamur karıştırmak için mikser makinesinin ucuna kanca ucu takın ve düşük devirde yaklaşık 3 dk. karıştırın. Tereyağı hamura tam karışmadan, görünür haldeyken hamuru makineden alın.
  • Hamuru tezagaha alın ve çok inceltmeden merdane ile gösterilen şekilde açın. (videodan izleyebilirsiniz)
  • Katlayarak streç filme sarın. +4°C'de 30 dk. dinlendirin. 30 dk. sonra hamur açma işlemini bir kez daha tekrarlayın. Tekrar açın, tekrar katlayın, streç filme sarıp +4°C'de dinlendirin.
  • Dolgusu için; su, toz şeker ve çubuk tarçını bir tencerede kaynattıktan sonra soğumaya bırakın.
  • Ayrı bir tencerede süt ve unu karıştırarak kaynatın.
  • Bir karıştırma kabına yumurta sarılarını alın içerisine kaynattığınız sütlü karışımı temperleyerek ekleyin. Bu aşamada likit vanilyayı ilave edin.
  • Temperleme nedir? Temperleme işlemi farklı iki ısıdaki ürünü birbirine yavaşça karıştırarak ısıları dengelemektir. Yumurta kolay pişen bir ürün olduğu için mutlaka uygulanmalıdır.
  • Soğumaya bıraktığınız şurubu yumurtalı karışıma ekleyin ve karıştırın. Daha sonra pürüzsüz olması için tülbent veya boneden geçirerek süzdürün ve kenarda bekletin.
  • Dinlenen hamuru dolaptan alın, kullanacağınız kalıba uygun ebatlarda ve daire şeklinde kesin.
  • Kalıbı yağlayın ve hamurları gösterildiği gibi yerleştirin. (videodan izleyebilirsiniz)
  • İçlerine pişirme kağıdı yerleştirip ağırlık koyun. (kuru bakliyat çeşitleri kullanabilirsiniz)
  • 180°C fırında 10 dk. ön pişirme yapın.
  • Hamurların içindeki ağırlıkları boşaltın ve içine hazırladığınız dolgu harcını eşit olarak pay edin.
  • 180°C fırında 30 dk. pişirin. Dilediğiniz gibi servis edin.

Pastel de Nata Tarifi Püf Noktası

*Tarif videomuza, Kısık Ateş Akademi TV (YouTube) kanalımızdan ulaşabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş Akademi
5.0
2 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Pasta Tarifleri

Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
Meyveli Galetteler Tarifi
65 Dakika
6-8 Kişilik
8B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Erikli Turta Tarifi
70 Dakika
4-6 Kişilik
19B Görüntüleme
Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Elmalı Milföy Pay (Apple Pie) Tarifi
12B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.