Tarif

Patlıcanlı Karides Tarifi

Karidesle patlıcanın eşsiz uyumu, patlıcanlı karides tarifi nasıl yapılır?
25 Dakika
2-4 Kişilik
Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri
Kızartma
Patlıcanlı Karides Tarifi
Paylaş
  • 18B
  • 33
  • Kaydet

Patlıcanlı Karides Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
200 g Pınar Karides
Pınar
3 adet patlıcan
15 g Pınar Tereyağ
Pınar
20 ml zeytinyağı
2 diş sarımsak
15 g dereotu
2 g taze soğan
4 g tuz
2 g karabiber

Patlıcanlı Karides Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanları uzun dilimler halinde kestikten sonra tuzlu suda 10 dakika bekletip kağıt havlu ile kurulayın.
  • Üzerlerine fırça yardımı ile zeytinyağı sürün ve ızgara yada yanmaz bir tavada patlıcanların her iki tarafıda altın rengi olana kadar pişirin.
  • Tavada 2 yemek kaşığı zeytinyağını ısıtın, ikiye bölünmüş sarımsakları ekledikten sonra 30 sn soteleyip çıkarın. Karidesleri ekleyerek yüksek ateşte 5-6 dakika soteleyin. Tuzu, karabiberi ve tereyağını tavaya ilave edip lezzetlendirin, ocaktan aldığımız karışıma doğranmış dereotunu ekleyin.
  • Yeşil soğanların yeşil kısımlarını sıcak suda 30 sn bekletin ve buzlu su olan bir kaba alın orada da aynı şekilde bekletip sudan alıp kurulayın. Hazırladığımız karidesli içi patlıcanlara her iki ucu açık kalacak şekilde rulo yapın ve yeşil soğanlarla patlıcanları ortasından bağlayın. Fazla kısımlarını makasla alıp servis edin.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş Akademi
5.0
2 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri

Melih Yıldırım
Melih Yıldırım
Bi Küçük Meyhane - Kurucu Şefi
Levrek Külbastı Tarifi
40 Dakika
2-4 Kişilik
58B Görüntüleme
Izgara Somon Tarifi
30 Dakika
1 Kişilik
43B Görüntüleme
Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
Levrek Buğulama Tarifi
45 Dakika
2 Kişilik
63B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.