Tarif

Pelmeni Tarifi

Dışı hafif çıtır, içi ise sulu ve aromatik harcıyla öne çıkan pelmeni, Rus mutfağına özgü en özel hamur işlerinden biridir. Geleneksel mantıya benzeyen bu tarifte, ince açılmış hamurun içine yarı pişmiş kıymalı iç harç eklenir. Pelmeniler, hem kızartılıp hem de buharda pişirilerek hazırlanır ve böylece orijinal dokusu korunur. “Pelmeni mantısı nasıl yapılır?” veya “Pelmeni tarifi” gibi aramalara yanıt veren bu adım adım tarifle, siz de evinizde otantik Rus mutfağı lezzetini sofranıza taşıyabilirsiniz. İşte nefis pelmeni yapmanın püf noktaları…
70 Dakika
4-6 Kişilik
Hamur İşi Tarifleri
Tava
Paylaş
  • 1B
  • 6
  • Kaydet

Pelmeni Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Hamuru için:
1 adet yumurta
2 adet yumurta sarısı
130 g un
İç Harcı için:
20 ml ayçiçek yağı
1 adet kuru soğan
2 tutam karabiber
2 tutam tuz
200 g dana kıyma
¼demet maydanoz
4 dal taze fesleğen
Kızartmak için:
15 ml zeytinyağı
15 g Pınar Tereyağı
Pınar
2 diş sarımsak
200-250 ml sıcak su
Servisi için:
Pınar Ekşi Krema
Pınar
süzme yoğurt
yenilebilir çiçek (isteğe bağlı)

Pelmeni Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Hamur için, geniş bir karıştırma kabına 1 yumurta ve 2 yumurta sarısını alın. Unu azar azar ekleyerek ele yapışmayan, kıvamlı bir hamur elde edin.
  • Hamuru unlanmış tezgahta pürüzsüz olana kadar yoğurun. Kulak memesi kıvamına gelince streç filme sarıp dinlenmeye bırakın.
  • İç harcı için, geniş bir tavada ayçiçek yağını ısıtın. İnce doğranmış soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun. Karabiber ve tuz ile lezzetlendirin. Kıymanın yarısını tavaya alıp kavurun. Ocağı kapattıktan sonra kalan kıymayı ekleyin. İnce kıyılmış maydanoz ve fesleğeni ilave edin, karıştırıp soğumaya bırakın. Hazırladığınız harcı güzelce karıştırıp ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
  • Dinlenen hamuru hafifçe unlanmış tezgahta açın. Makarna makinesi varsa birkaç kez katlayıp inceltin (ortalama 1 mm kalınlık idealdir).
  • 8 cm çapında yuvarlak parçalar kesin. Kenarlarını yumurta beyazı ile hafifçe nemlendirin. Ortalarına kıymalı harçtan koyun, yarım ay şeklinde kapatın. Uçlarını birleştirerek kulak şekli verin.
  • Pelmenileri pişirmek için, geniş bir tavaya zeytinyağı ve tereyağını alın, bütün sarımsakları ekleyip soteleyin. Hazırladığınız pelmenileri tavaya yerleştirin, iki yüzünü de altın rengi alana kadar kızartın. 2 kepçe kadar sıcak su ekleyin ve haşlanana kadar pişirin. (Böylece dışı çıtır, içi yumuşak olacak.)
  • Servisi için, ekşi krema ile süzme yoğurdu karıştırarak pürüzsüz bir sos hazırlayın. Servis edeceğiniz tabağın kenarına yayın.
  • Tabağın ortasına pelmenileri yerleştirin. Üzerine tavada kalan aromatik tereyağını gezdirin. İsteğe bağlı olarak yenilebilir çiçeklerle süsleyin. Afiyet olsun.

Pelmeni Tarifi Püf Noktası

  • Tarif videomuza, Kısık Ateş Akademi TV (YouTube) kanalımızdan ulaşabilirsiniz.

Pelmeni Tarifi Püf Noktaları:

  • Hamurun fazla sert olmamasına dikkat edin. Sert hamur, açarken zorlanmanıza ve şekil verirken çatlamalara neden olur.
  • Kıymanın yarısını pişirip diğer yarısını çiğ olarak eklemek, harca hem lezzet hem de sulu bir doku kazandırır. Böylece iç harç pişerken kurumaz.
  • Harcı mutlaka soğuttuktan sonra hamurun içine koyun. Sıcak harç, hamurun yumuşamasına ve açılmasına neden olabilir.
  • Hamurun kenarlarını kapatırken yumurta beyazı kullanmak, hamurların açılmasını önler.
  • Önce altın rengini alana kadar kızartmak, ardından az su ekleyip pişirmek, pelmenilere hem çıtır dış yüzey hem de içten pişmiş, yumuşak bir doku kazandırır.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Soner Kesgin
Soner Kesgin
Swissôtel The Bosphorus - Executive Chef
5.0
2 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Hamur İşi Tarifleri

Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
Yaban Mersinli Scones Tarifi
60 Dakika
4-6 Kişilik
13B Görüntüleme
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
Marmelatlı Kalp Milföy Tarifi
50 Dakika
4-6 Kişilik
4B Görüntüleme
Bazlama Tarifi
100 Dakika
8-10 Kişilik
41B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.