Tarif

Piyaz Tarifi

Özellikle et yemeklerinin yanında kolayca hazırlanabilen salata tarifleri arasında yer alan piyaz nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir?
20 Dakika
2-4 Kişilik
Salata Tarifleri
Karıştırma, Haşlama
Piyaz Tarifi
Paylaş
  • 333B
  • 132
  • Kaydet

Piyaz Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
300 g fasulye (önceden ıslatılmış)
1 adet kırmızı soğan
1/4 demet maydanoz
5 g tuz
40 ml zeytinyağı
20 ml üzüm sirkesi

Piyaz Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Fasulyeleri akşamdan tencereye koyun ve üzerini geçecek kadar su içinde bekletin.
  • Ertesi gün şişen fasulyeleri süzün ve geniş bir tencereye alın. Yine üzerini geçecek kadar içme suyu ilave edin ve kısık ateşte haşlamaya başlayın. *Burada sadece fasulyelerin diriliği gidene kadar haşlamaya özen gösterin. Aksi takdirde fasulyeler lapalaşabilir.
  • Daha sonra haşlama suyunu süzün ve fasulyelerin soğumasını bekleyin.
  • Bu esnada kırmızı soğanı yarım ay şeklinde ince ince doğrayıp bir tutam tuz ile ovun.
  • Bir süzgece aldığınız tuzla ovulmuş soğanları duruladıktan sonra suyunu süzdürün.
  • Maydanozu güzelce yıkayın ve ince ince kıyın.
  • Derin bir kaseye aldığınız haşlanmış kuru fasulyeyi; kırmızı soğan, maydanoz, tuz, zeytinyağı ve sirkeyle harmanladıktan sonra bekletmeden servis edin.
  • Dilerseniz haşlanmış yumurta, siyah zeytin taneleri ve domates dilimleri ile servis edebilirsiniz.

Piyaz Tarifi Püf Noktası

*Kabuk atmaması için fasulyeleri kısık ateşte haşlayın.
*Salata yapımında sertleşeceği için kuru fasulyeleri diriliği gidene kadar haşlamaya özen gösterin.
*Lapa bir görünüme sahip olmaması için derin bir tencerede, bol suda haşlayın.
*Yöreden yöreye farklılık gösteren piyazı domatesli veya tahinli olarak da yapabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş Akademi
5.0
2 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Salata Tarifleri

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Karışık Sebzeli Salata Tarifi
21B Görüntüleme
Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Çiğ Enginar Salatası Tarifi
35B Görüntüleme
Serkan Çakır
Serkan Çakır
Executive Chef
Ege Usulü Turp Otu Tarifi
20 Dakika
2 Kişilik
144B Görüntüleme

Yorumlar (2)

BirgülÖztürk
· 11.06.2020

Telatur ekleyelim lütfen burası Antalya

Uzman Kısık Ateş Akademi bu yorumu beğendi
Kısık Ateş Akademi

Tabii, en yakın zamanda sizler için sitemizde yer vermek isteriz... Antalya'ya sevgiler ✋😄