- Tarifler
- Tatlı Tarifleri
- Profiterol Tarifi
Tarif
Profiterol Tarifi
Profiterol tarifi arayanlar için evde kolayca hazırlayabileceğiniz, pastane lezzetinde bir tarifle karşınızdayız. Hafif ve çıtır hamuru, yumuşacık krema dolgusu ve üzerindeki çikolata sosuyla bu klasik tatlıyı adım adım yapmanız mümkün. “Evde profiterol nasıl yapılır?” ve “profiterol kreması nasıl hazırlanır?” gibi en çok merak edilen soruların cevabı bu tarifte sizi bekliyor. Şimdi gelin, tüm püf noktalarıyla nefis profiterol tarifine birlikte bakalım! 😋😍

Paylaş
- 1B
- 9
- Kaydet
Profiterol Tarifi Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Choux (Şu) Hamuru için:
100 ml su
75 g un
2 adet yumurta
İç Kreması için:
70 g toz şeker
35 g mısır nişastası
2 adet yumurta sarısı
35 g un
25 g beyaz çikolata
Çikolata Sosu için:
100 g toz şeker
16 g un
12 g kakao
30 g sütlü çikolata parçaları
Profiterol Tarifi Nasıl Yapılır?
- 1Choux (Şu) Hamuru için: Orta boy bir tencerede tereyağı ve suyu kaynatın. Kaynayınca ocağın altını kısıp unu ekleyin. Tahta kaşıkla sürekli karıştırarak 1-2 dakika pişirin.
- 2Karışımı başka bir kaba alıp oda sıcaklığına gelmesini bekleyin. Ardından çırpılmış yumurtaları azar azar ekleyerek hamura yedirin. Hamuru sıkma torbasına alın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine ceviz büyüklüğünde parçalar sıkın.
- 3Önceden ısıtılmış 180°C fırında yaklaşık 25-30 dakika, iyice kızarana kadar pişirin.
- 4Kreması için; Beyaz çikolata hariç tüm malzemeleri sos tenceresine alın. Orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Ocaktan aldıktan sonra içine beyaz çikolatayı ekleyin, eriyene kadar karıştırın. Üzerine streç film temas edecek şekilde kapatın. Oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabına kaldırın.
- 5Çikolatalı Sosu için; Toz şeker, un, kakao ve sütü sos tenceresine alın. Sürekli karıştırarak kaynayana kadar pişirin. Kaynadıktan sonra altını kapatın. Tereyağı ve sütlü çikolata parçalarını ekleyin. Karıştırarak eritin ve oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
- 6Pişen profiterol toplarının altına bıçakla küçük delikler açın. Sıkma torbasına aldığınız kremayı topların içine doldurun. Servis tabağına alın, üzerlerine bolca çikolata sosu dökün. Arzuya göre Antep fıstığı serpip servis edin. Afiyet olsun.
Profiterol Tarifi Püf Noktası
- Tarif videomuza, Kısık Ateş Akademi TV (YouTube) kanalımızdan ulaşabilirsiniz.

Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
5.0
4 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Tatlı Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.