Tarif

Şeftali Sorbe Tarifi

Şeftali Sorbe, yazın sıcak günlerinde serinlemenin en doğal ve lezzetli yoludur. Taze şeftalilerin doğal tatları, hafif bir şekilde şekerle harmanlanıp dondurularak, buz gibi bir ferahlıkla karşınıza çıkar. Ağızda eriyip giden bu nefis şeftali aromalı sorbe, nasıl yapılır? İşte pratik tarifin tüm detayları...
20 Dakika
2-4 Kişilik
Sorbe Tarifleri
Karıştırma, Dondurma
Paylaş
  • 22B
  • 143
  • Kaydet

Şeftali Sorbe Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
3 adet şeftali
100 ml su
100 g toz şeker

Şeftali Sorbe Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Şeftaliyi bıçak yardımıyla ortadan ikiye bölerek çekirdeklerini çıkartın.
  • İri dilimlenmiş şeftalileri bir kaba alıp, 1 saat buzlukta dondurun.
  • Bu sırada su ve toz şekeri eriyene kadar kısık ateşte karıştırıp şerbet elde edin.
  • 1 saatin sonunda donmuş şeftali dilimlerini ve ılık şerbeti mutfak robotunda iyice çekin.
  • Bu karışımı bir kaba yayın, en az 2 saat dondurduktan sonra dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz
  • Şeftalili sorbeniz hazır, afiyet olsun.

Şeftali Sorbe Tarifi Püf Noktası

*Tarif videomuza, Kısık Ateş Akademi TV (YouTube) kanalımızdan ulaşabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş Akademi
5.0
4 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Dondurma ve Sorbe Tarifleri

Çilek Sorbe Tarifi
20 Dakika
2-4 Kişilik
22B Görüntüleme
Karadut Sorbe Tarifi
20 Dakika
2-4 Kişilik
18B Görüntüleme
Ananas Sorbe Tarifi
20 Dakika
2-4 Kişilik
19B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.