- Tarifler
- Dondurma ve Sorbe Tarifleri
- Sorbe Tarifleri
- Şeftali Sorbe Tarifi
Tarif
Şeftali Sorbe Tarifi
Şeftali Sorbe, yazın sıcak günlerinde serinlemenin en doğal ve lezzetli yoludur. Taze şeftalilerin doğal tatları, hafif bir şekilde şekerle harmanlanıp dondurularak, buz gibi bir ferahlıkla karşınıza çıkar. Ağızda eriyip giden bu nefis şeftali aromalı sorbe, nasıl yapılır? İşte pratik tarifin tüm detayları...
20 Dakika
2-4 Kişilik
Sorbe Tarifleri
Karıştırma, Dondurma
Paylaş
- 22B
- 143
- Kaydet
Şeftali Sorbe Tarifi Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
3 adet şeftali
100 ml su
100 g toz şeker
Şeftali Sorbe Tarifi Nasıl Yapılır?
- 1Şeftaliyi bıçak yardımıyla ortadan ikiye bölerek çekirdeklerini çıkartın.
- 2İri dilimlenmiş şeftalileri bir kaba alıp, 1 saat buzlukta dondurun.
- 3Bu sırada su ve toz şekeri eriyene kadar kısık ateşte karıştırıp şerbet elde edin.
- 41 saatin sonunda donmuş şeftali dilimlerini ve ılık şerbeti mutfak robotunda iyice çekin.
- 5Bu karışımı bir kaba yayın, en az 2 saat dondurduktan sonra dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz
- 6Şeftalili sorbeniz hazır, afiyet olsun.
Şeftali Sorbe Tarifi Püf Noktası
*Tarif videomuza, Kısık Ateş Akademi TV (YouTube) kanalımızdan ulaşabilirsiniz.

Kısık Ateş Akademi
Moderatör
5.0
4 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Dondurma ve Sorbe Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.