- Tarifler
- Dondurma ve Sorbe Tarifleri
- Dondurma Tarifleri
- Şeftalili Dondurma Nasıl Yapılır?
Tarif
Şeftalili Dondurma Nasıl Yapılır?
Yaz aylarının en taze ve lezzetli meyvelerinden biri olan şeftali, harika bir dondurma yapımında da başrolde! Şeftalili dondurma, tatlı ve hafif ekşi tadı ile serinletici bir lezzet sunar. Ev yapımı şeftalili dondurma tarifi, hem sağlıklı hem de katkı maddesi içermez. Taze şeftali kullanarak hazırlayacağınız bu dondurma, aileniz ve arkadaşlarınızla keyifli bir yaz tatlısı alternatifi sunacak. İşte tüm detaylarıyla damla sakızlı şeftalili dondurma tarifi...
30 Dakika
2-4 Kişilik
Dondurma Tarifleri
Karıştırma, Dondurma
Paylaş
- 24B
- 29
- Kaydet
Şeftalili Dondurma Nasıl Yapılır? Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2 adet şeftali
50 g toz şeker
1 adet damla sakızı
60 g bal
Şeftalili Dondurma Nasıl Yapılır? Nasıl Yapılır?
- 1Bir adet damla sakızını ezerek toz kıvamında öğütün ve karıştırma kabına ekleyin.
- 2200 ml krema ve 70 ml sütü ölçerek karıştırma kabına alın.
- 3Karıştırma kabına 50 gr toz şeker ve 60 gr balı da ekleyerek homojen bir karışım elde edene kadar karıştırmaya devam edin.
- 42 adet şeftaliyi soyup dilimledikten sonra blender ile püre haline getirin.
- 5Şeftali pürenizi de kaba ilave ederek karıştırın.
- 6Karışımınızı uygun bir kaba aktararak üzerini hava almayacak şekilde kapatın.
- 7Dondurmanızı 6 saat beklemek üzere buzluğa yerleştirin.
- 8Dondurmanız dolapta 6 saat dinlendikten sonra dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.
Şeftalili Dondurma Nasıl Yapılır? Püf Noktası
*Dondurmanın kristalize olmasını engellemek için 6 saat boyunca, her saat başı dolaptan çıkartarak karıştırın. Daha sonra üzerini örterek dolaba geri yerleştirin.
*Tarif videomuza, Kısık Ateş Akademi TV (YouTube) kanalımızdan ulaşabilirsiniz.

Kısık Ateş Akademi
Moderatör
5.0
1 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Dondurma ve Sorbe Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.