Tarif

Somonlu Fettuccine Tarifi

Enfes bir kremalı makarna tarifiyle karşınızdayız! Somonlu fettuccine makarna tarifi nasıl yapılır?
30 Dakika
2 Kişilik
Makarna Tarifleri
Tencere
Somonlu Fettuccine Tarifi
Paylaş
  • 55B
  • 88
  • Kaydet

Somonlu Fettuccine Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1/2 kg fettuccine makarna
15 ml zeytinyağı
2 diş sarımsak
3-4 adet taze kuşkonmaz
200 g derisiz somon fileto
200 ml Pınar Krema
Pınar
1/2 adet limon kabuğu rendesi
tuz ve taze çekilmiş karabiber
15 g Pınar Tereyağı
Pınar
Üzeri için: kıyılmış dereotu ve pesto sos

Somonlu Fettuccine Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Makarna aldente haşlanır.
  • Bir tavada zeytinyağı ısıtılır ve ince kıyılmış sarımsaklar sotelenir.
  • Ayıklanmış ve ince verev kesilmiş kuşkonmazlar tavaya eklenir. Daha sonra dilimlenmiş somon eklenir.
  • Somonun rengi dönmeye başlayınca krema, limon kabuğu rendesi, tuz ve karabiber eklenir.
  • Sos kaynayınca haşlanmış önceden haşlanmış makarna ve tereyağı eklenip karıştırılır.
  • Sos ile karışan makarna servis tabaklarına alınır, üzerine ince kıyılmış dereotu ve pesto sos eklenerek servis edilir. Afiyet olsun.

Somonlu Fettuccine Tarifi Püf Noktası

*Dereotu yerine taze soğanın yeşil kısımlarını kullanabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
5.0
3 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Makarna Tarifleri

Evde Makarna Hamuru Tarifi
60 Dakika
2 Kişilik
421B Görüntüleme
Ramin Nuriyev
Ramin Nuriyev
Zeferan Restaurant - Executive Chef
Spagetti Bolonez Tarifi
45 Dakika
2 Kişilik
52B Görüntüleme
Onur Arslan
Onur Arslan
Akademi Mutfak Eğitmen & İşletme Ortağı - Şef Mavi Fethiye Profesyonel Aşçılar Derneği Başkanı
Karidesli Spaghetti Tarifi
25 Dakika
2-4 Kişilik
17B Görüntüleme

Yorumlar (2)

Selman Almış
· 21.03.2020

Somonları ne zaman ve nereye koyduk ki, 4. adımda pembeleşmelerini bekliyoruz?

Oytun Dağlı
· 22.03.2020

3. adımın sonunda yazıyor. Teşekkürler.