- Tarifler
- Makarna Tarifleri
- Spagetti Bolonez Tarifi
Tarif
Spagetti Bolonez Tarifi
İtalyan mutfağından tüm dünyaya yayılan bu lezzet, spagetti makarnanın, kıyma, domates sosu ve aromatik baharatlarla hazırlanan bolonez sosla buluştuğu enfes bir yemektir. Spagetti bolonez nasıl yapılır? Tarifteki püf noktalar, sosun kıvamında ve doğru baharat dengesinde gizlidir. Peki, bolonez sos nasıl hazırlanır?
45 Dakika
2 Kişilik
Makarna Tarifleri
Tencere

Paylaş
- 52B
- 125
- Kaydet
Spagetti Bolonez Tarifi Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
300 g spagetti
30 g ayçiçek yağı
250 g kıyma
50 g soğan
2 diş sarımsak
1 adet havuç
3 adet domates
1 adet kapya biber
tuz
karabiber
20 g sebze bulyon
2 dal taze kekik
1 dal taze biberiye
Üzeri için:
parmesan peyniri
taze fesleğen
Spagetti Bolonez Tarifi Nasıl Yapılır?
- 1Kaynayan tuzlu suya makarnayı koyun ve aldente derecesinde haşlayın.
- 2Haşlanan makarnayı süzerek kenarı alın.
- 3Bir sos tenceresinde tereyağı ve ayçiçek yağını ısıtın.
- 4İçerisine doğranmış soğan, sarımsak ve rendelenmiş havucu ekleyerek hafif kavrulana kadar karıştırın. Üzerine kıymayı ekleyerek kavurma işlemine devam edin. (6-7 dakika)
- 5Bu sırada domateslerin kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın. Kapya biberin de çekirdeklerini temizleyerek küp küp doğrayın.
- 6Kıymalı harcın içine ekleyin. Ardından tuz, karabiber, sebze bulyon, taze kekik ve biberiye ilave edin. Kaynayana ve sos kıvamı alana kadar karıştırın.
- 7Hazır olan bolonez sosu ister makarnayla karıştırın isterseniz de makarnanın üzerine dökerek servis tabağına alın.
- 8Fesleğen yaprakları ve parmesan peyniri ile süsleyerek servis edin.

Ramin Nuriyev
Zeferan Restaurant - Executive Chef
4.0
4 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Makarna Tarifleri
Yorumlar (2)
Şef kıyma havuç yakışmadı sanki veya tarifte bir sıkıntı var fotoğrafta tarifinizdeki sos gözükmüyor beğenmedim