Tarif

Sütlü Balık Tarifi

Ege bölgesinin vazgeçilmez lezzeti, fırında sütlü balık tarifi.
40 Dakika
2-4 Kişilik
Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri
Fırın
Sütlü Balık Tarifi
Paylaş
  • 44B
  • 32
  • Kaydet

Sütlü Balık Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
150 g un
800 g levrek fileto
100 g Pınar Kaşar Peyniri
Pınar
40 g Pınar Tereyağ
Pınar
100 g margarin
10 g tuz
250 ml Pınar Süt
Pınar

Sütlü Balık Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Beşamel sos için; margarin eritilir, içine un ilave edilerek kavrulur. Üzerine sıcak süt ve bir miktar tuz ilave edilerek sürekli karıştırılıp lapa kıvamına gelene kadar pişirilir.
  • Balık temizlendikten sonra 15 dakika kadar suda haşlanır
  • Haşlama işlemi bittikten sonra soğuk suyun içinde bekletilerek, derisinden ve kılçıklarından arındırılır.
  • Daha önceden hazırlanmış olan beşamel sosu, güveç bir kaba yayılır.
  • Sosun üzerine balık filetoları ilave edilir, kalan sos ile balık filetolarının üzeri kapatılır.
  • Rendelenmiş kaşar peyniri beşamel sosun üzerine serpilir.
  • 10 dakika pişirilmek üzere fırına verilir ve servis edilir.

Sütlü Balık Tarifi Püf Noktası

Balık fileto için diğer balık çeşitlerini de tercih edebilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş Akademi
5.0
2 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri

Melih Yıldırım
Melih Yıldırım
Bi Küçük Meyhane - Kurucu Şefi
Levrek Külbastı Tarifi
40 Dakika
2-4 Kişilik
67B Görüntüleme
Karides Güveç Tarifi
30 Dakika
2 Kişilik
40B Görüntüleme
Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
Levrek Buğulama Tarifi
45 Dakika
2 Kişilik
69B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.