Tarif

Fırında Mezgit Tarifi

İçi sulu nefis fırında mezgit tarifi nasıl yapılır? Fırında sebzeli mezgit fileto yapmanın püf noktaları nelerdir? Fırında balık tarifi için tıklayın!
50 Dakika
6-8 Kişilik
Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri
Fırın
Paylaş
  • 68B
  • 103
  • Kaydet

Fırında Mezgit Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2 kg Pınar Mezgit Fileto
Pınar
10 adet bebek patates
2 adet kuru soğan
5 diş sarımsak
2 adet kereviz sapı
6 dal tarhun otu
2 dal taze biberiye
10 g tane karabiber
60 g Pınar Tereyağı
Pınar
60 ml Abalı Ayçiçek Yağı/zeytinyağı

Fırında Mezgit Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Fırını 200°C'ye ayarlayın.
  • Alüminyum folyo üzeri yağlı kağıt serili geniş fırın tepsisine mezgit filetoları dizin.
  • Patatesleri, doğranmış kuru soğanları, kabuğu soyulmuş sarımsakları, kereviz saplarını ve taze baharatları gelişi güzel tepsiye yerleştirin.
  • Üzerlerine tereyağı parçaları ve sıvı yağı gezdirin.
  • Ardından yağlı kağıt ile üzerini kapatıp alüminyum folyo ile bir kat daha hava almayacak şekilde sarın.
  • Önceden ısıtılmış 200°C fırında 35 dakika pişirip sıcak olarak servis edin.

Fırında Mezgit Tarifi Püf Noktası

*Tarif videomuzu izlemeyi unutmayın.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
5.0
4 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri

Melih Yıldırım
Melih Yıldırım
Bi Küçük Meyhane - Kurucu Şefi
Levrek Külbastı Tarifi
40 Dakika
2-4 Kişilik
46B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Taze Baharatlı Kalamar Tempura Tarifi
26B Görüntüleme
Kemal Can Yurttaş
Kemal Can Yurttaş
Chef at Aila Restaurant
Kurutulmuş Ahtapot Tarifi
50 Dakika
2 Kişilik
9B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.