Tarif

Tatlılı Et Yahnisi Tarifi

Geleneksel Türk mutfağının önemli yemeklerinden Pekmezli Et Yahnisi tarifi nasıl yapılır? Yahni yapmanın püf noktaları nelerdir? Yumuşacık etiyle nefis tatlılı yahni tarifi için gerekli malzemeler nelerdir?
90 Dakika
4-6 Kişilik
Kırmızı Et Tarifleri
Tencere
Paylaş
  • 28B
  • 100
  • Kaydet

Tatlılı Et Yahnisi Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
50 g Pınar Tereyağı
Pınar
500 g kuzu veya dana kuşbaşı et
200 g kuru soğan
30 ml pekmez
500-600 ml su
3 g yenibahar
3 g toz tarçın
2 g tuz
taze nane yaprakları

Tatlılı Et Yahnisi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tereyağını tencerede eritin. Yağ eriyince et parçalarını ekleyip her tarafını çevirerek kızartın.
  • Kızarınca yağdan alın, aynı tencerede ince doğranmış soğanları kavurun.
  • Soğanlar pembeleşince yağıyla beraber etleri içine katın. Pekmezi ekleyin ve etlerin üzerini 2 parmak geçecek kadar su koyun.
  • Kısık ateşte ağzı açık olarak, ortalama 1.5 saat etler yumuşayıncaya kadar pişirin.
  • Yahni pişmeye yakın içine yenibahar, toz tarçın ve tuz serpip karıştırın.
  • Taze nane yapraklarını şeritler halinde kesip servis sırasında üzerine serpin.

Tatlılı Et Yahnisi Tarifi Püf Noktası

*Tarif videomuza, Kısık Ateş Akademi TV (YouTube) kanalımızdan ulaşabilirsiniz..

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
5.0
2 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Kırmızı Et Tarifleri

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Pırasalı Köfte Tarifi
55 Dakika
2-4 Kişilik
16B Görüntüleme
Serkan Çakır
Serkan Çakır
Executive Chef
Levanten Köfte Tarifi
65 Dakika
2-4 Kişilik
3B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Kuzu Tandır Tarifi
60 Dakika
4-6 Kişilik
38B Görüntüleme

Yorumlar (2)

NilüferAyaydın
· 26.02.2021

Fehmi hocama ve ekibine çok teşekkür ederim. Online dönemde lisede mutfak eğitimi alan öğrencilerimle anlatim videolarından cok faydalandik.

Uzman Fehmi Samancı bu yorumu beğendi
Fehmi Samancı
· 26.02.2021

Merhaba Nilüfer Hanım, bizi tercih ettiğiniz çok teşekkür ederiz, çok mutlu olduk... Sizlere ve öğrencilerinize kucak dolusu sevgiler 😍🙏