- Tarifler
- Sos ve Krema Tarifleri
- Ev Yapımı Pesto Sos Tarifi
Tarif
Ev Yapımı Pesto Sos Tarifi
Makarnadan salataya, sandviçlerden mezelere kadar pek çok tarifin yıldızı olan pesto sos, evde yapıldığında tazeliği ve doğallığıyla fark yaratır. Fesleğenin aroması, zeytinyağının yumuşak dokusu ve çam fıstığının eşsiz lezzeti bir araya gelerek harika bir sos oluşturur. "Ev yapımı pesto sos tarifi nasıl yapılır?" sorusuna cevap bulabileceğiniz bu tarifle, kendi mutfağınızda taptaze bir İtalyan klasiği hazırlayabilirsiniz!
25 Dakika
2-4 Kişilik
Sos ve Krema Tarifleri
Karıştırma
Bu tarif Kısık Ateş Akademi tarafından onaylanmıştır.
Paylaş
- 564B
- 326
- Kaydet
Ev Yapımı Pesto Sos Tarifi Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2 demet taze fesleğen
100 g çam fıstığı
4 diş sarımsak
2 tutam tuz
150 g parmesan peyniri
400 ml zeytinyağı
Ev Yapımı Pesto Sos Tarifi Nasıl Yapılır?
- 1Sap kısımlarını ayıklayıp, bol suda yıkadığınız fesleğenleri kurulayın.
- 2Çıtırlık kazanması ve aromasının daha yoğun hissedilmesi için çam fıstıklarını yağsız tavada 2-3 dakika kavurun.
- 3Parmesan peynirini rendenin ince tarafıyla rendeleyin.
- 4Sarımsakları ayıkladıktan sonra tuz ilavesi ile bir havanda dövün.
- 5Ezilmiş sarımsakları, kavrulmuş çam fıstıkları ve fesleğen yaprakları ile mutfak robotunda püre haline getirin.
- 6Rendelenmiş parmesan peyniri ve zeytinyağını azar azar ekleyip karıştırma işlemini sürdürün.
- 7Hazır durumda olan pesto sosu, yemek hazırlamaya vakit olmadığında bile domates, peynir, ekmek dilimi üzerinde sakınmadan kullanmak üzere buzdolabında saklayın.
- 8Sevdiklerinizle paylaşın, afiyet olsun!
Ev Yapımı Pesto Sos Tarifi Püf Noktası
Pesto Sos Püf Noktaları:
*Biraz daha emek isteyen bir yöntem ancak pesto sosun aromasının daha kuvvetli, kıvamının daha yoğun olmasını istiyorsanız mutfak robotu yerine tüm malzemeleri sırasıyla havanda dövün.
*Buzdolabında kapağı kapalı kavanozda, derin dondurucuda üzeri kapalı buzluklarda porsiyon olarak kullanmak üzere saklayabilirsiniz.
*Zeytinyağını azar azar ekleyin ve kıvam alana kadar karıştırın.
*Çam fıstığının yanı sıra yağsız tavada hafif bir şekilde kavurduğunuz ceviz içi, fındık ve kaju da kullanabilirsiniz.
*Sosun kararmasını önlemek için karıştırma esnasında buz ekleyebilirsiniz.
5.0
1 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?