- Tarifler
- Kurabiye Tarifleri
- Tatlı Kurabiye Tarifleri
- Tereyağlı Kurabiye Tarifi
Tarif
Tereyağlı Kurabiye Tarifi
Ağızda dağılan tereyağlı kurabiye tarifi: sofralarınıza lezzet katıyor! Yumuşacık dokusu ve enfes tadıyla öne çıkan bu tereyağlı kurabiye tarifi, özenle seçilmiş malzemelerle hazırlanarak çay saatlerinizin favorisi olacak. Şimdi sizler için hazırladığımız bu lezzetli kurabiye tarifini keşfetmek için hemen tıklayın!
Nasıl Yapıldığını Hemen Youtube’dan İzle!
60 Dakika
6-8 Kişilik
Tatlı Kurabiye Tarifleri
Fırın

Paylaş
- 1B
- 7
- Kaydet
Tereyağlı Kurabiye Tarifi Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
70 g toz şeker
1 adet yumurta sarısı
5 ml vanilya özütü
120 g un
20 g mısır nişastası
1 tutam tuz
Tereyağlı Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
- 1Fırını 170°C’ye ısıtın.
- 2Tereyağı ve toz şekeri spatula ile iyice karıştırın. Daha sonra mikser kullanarak beyaz renk alıp kremamsı bir kıvama gelene kadar çırpın.
- 3Yumurta sarısını, vanilya özütünü ve kremayı ekleyin.
- 4Un, nişasta ve tuzu eleyerek ekleyin (yarım yarım ekleyin, kıvamı çok katı olmaması lazım). Spatula ile karıştırarak homojen bir hamur elde edene kadar işlemi sürdürün.
- 5Hazırladığınız kurabiye hamurunu iki adet sıkma torbasına doldurun (ucuna yıldız duy takabilirsiniz).
- 6Yağlı kağıt serili fırın tepsisine gül şeklinde kurabiye sıkın.
- 7Önceden ısıtılmış 170°C fırında, 17-20 dakika veya kurabiyeler hafifçe kızarana kadar pişirin.
- 8Pişen kurabiyeleri fırından alıp soğumaya bırakın. Daha sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
Tereyağlı Kurabiye Tarifi Püf Noktası
- Tarif videomuza, Kısık Ateş Akademi TV (YouTube) kanalımızdan ulaşabilirsiniz.
- Not: Kurabiye hamurunu beze şeklinde sıkarak daha fazla kurabiye elde edebilirsiniz, ancak pişirme süresini buna göre ayarlamayı unutmayın.

Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
5.0
1 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Kurabiye Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.