Tarif

Unsuz Kakaolu Kek Tarifi

Unsuz Kakaolu Kek, gluten hassasiyeti olanlar için mükemmel bir alternatif sunar. Zengin kakao tadı, yumuşacık dokusu ve pratik hazırlanışıyla, bu kek hem lezzetli hem de sağlıklı bir tatlıdır. "Unsuz kakaolu kek nasıl yapılır?" sorusuna aradığınız cevabı bulabileceğiniz bu tarifle, un kullanmadan nefis bir kek hazırlayabilirsiniz.
55 Dakika
6-8 Kişilik
Kek Tarifleri
Fırın, Çırpma
Paylaş
  • 32B
  • 247
  • Kaydet

Unsuz Kakaolu Kek Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
125 ml sıcak su
50 g kakao
10 g vanilya aroması
150 g kabuksuz çiğ badem
1.5 g tuz
3 g karbonat
3 adet yumurta
200 g pudra şekeri
130 ml zeytinyağı
Sunum için:
50 g kakao
75 g bitter çikolata
25 ml Pınar Krema
Pınar

Unsuz Kakaolu Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Sıcak su, kakao ve vanilya aromasını bir karıştırma kabında çırpma teli ile pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın ve bir kenara ayırın.
  • Kabuksuz çiğ bademleri toz haline getirdikten sonra tuz ve karbonat ekleyip bir spatula ile karıştırın.
  • Yumurtaları pudra şekeri ile mikserin çırpma teli ile orta yüksek hızda 3 dakika çırpın. Üzerine zeytinyağı ekledikten sonra 30 saniye daha çırpın.
  • Daha sonra üzerine kakaolu karışımı ekleyip mikserin orta hızında 2 dakika çırpın.
  • 23 cm çapındaki kek kalıbının yanlarını ve tabanını bir parça tereyağı ile yağlayın.
  • Daha sonra kek kalıbının tabanını yağlı kağıt ile kaplayın. Yağlı kağıdın üzerini de hafifçe yağlayın.
  • Hazır olan harcı kek kalıbına aktarın. Hava kabarcığı kalmaması için kalıbı mutfak tezgahına 2-3 defa hafifçe vurun.
  • Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 40 dk. pişirin.
  • Sunum için; oda sıcaklığındaki kekin üzerini kakao ile kaplayın. Bitter çikolatayı benmari usulü eritin. Çikolata eridikten sonra kremayı ekleyin ve iyice karıştırın. Daha sonra kekin üzerine gezdirin ve yenilebilir çiçekler ile süsleyerek servis edin.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Özden Yılmaz
Özden Yılmaz
Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi - Gastromedya/Gourmet&Styling Kurucu Ortağı
5.0
2 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Kek Tarifleri

Melih Yıldırım
Melih Yıldırım
Bi Küçük Meyhane - Kurucu Şefi
Top Kek Tarifi
50 Dakika
6-8 Kişilik
21B Görüntüleme
İlhami Suat Aslan
İlhami Suat Aslan
Alfa Pastacılık Yağları Demo Şefi
Tahinli Brownie Tarifi
60 Dakika
6-8 Kişilik
12B Görüntüleme
Bitter Çikolatalı Brownie Tarifi
23B Görüntüleme

Yorumlar (1)

Ece Denizmen
· 29.03.2022

Tarifte bir eksik var onu hangi aşamada koyacağımizi söylememissin , badem unlu karışımı sanırım kakaolu karışımdan sonra ekliyorsun