Tarif

Üzümlü Yaprak Sarması Tarifi

Annemden enfes bir tarif, üzümlü yaprak sarması tarifi nasıl yapılır?
60 Dakika
4-6 Kişilik
Sarma ve Dolma Tarifleri
Tencere
Üzümlü Yaprak Sarması Tarifi
Paylaş
  • 21B
  • 35
  • Kaydet

Üzümlü Yaprak Sarması Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
30 adet asma yaprağı
1 adet kuru soğan
200 g aşurelik yarma
30 g salça
5 g kuru nane
1/2 demet dereotu
1/2 demet maydanoz
2 tutam karabiber
30 g sıvı yağ
5 g tuz
100 g kuru üzüm
400 ml su

Üzümlü Yaprak Sarması Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yaprakları kısa süre haşlayarak soğumaya bırakın.
  • İç harç için: aşurelik yarmayı haşlayın, üzerine üzüm dışındaki tüm malzemeyi doğrayarak ekleyin ve karıştırın.
  • Haşlanmış asma yaprağının damarlı kısmının geniş kenarına hazırladığınız içi koyun.
  • Sağdan ve soldan kapattıktan sonra sıkı bir rulo yapın.
  • Tencereye dizerken aralarına kuru üzümü koyun.
  • Üzerine 400 ml kadar sıcak su ekleyin.
  • Orta ateşte 30-35 dakika kadar pişirin.
  • Pişen sarmaları dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.

Üzümlü Yaprak Sarması Tarifi Püf Noktası

*Sarmayı kuru üzüm yerine erikle de yapabilirsiniz. Üzüme göre daha ekşi bir tada sahip olacaktır.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Elif Çıtak
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Sarma ve Dolma Tarifleri

Ramin Nuriyev
Ramin Nuriyev
Zeferan Restaurant - Executive Chef
Pip Dolması Tarifi
60 Dakika
1 Kişilik
24B Görüntüleme
Zeytinyağlı Enginar Dolması Tarifi
approved
24B Görüntüleme
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
Zeytinyağlı Lahana Sarması Tarifi
5B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.