- Tarifler
- Kahvaltı Tarifleri
- Yumurta Tarifleri
- Yumurta Dolması Tarifi
Tarif
Yumurta Dolması Tarifi
Yumurta dolması; bir kahvaltı, çay saati, kokteyl tabağı veya başlangıç yemeklerinde en çok tercih edilen bir yemektir. Yapımının kolaylığı dışında, göz alıcı bir sunuma sahiptir.
20 Dakika
2 Kişilik
Yumurta Tarifleri
Karıştırma, Haşlama

Paylaş
- 36B
- 115
- Kaydet
Yumurta Dolması Tarifi Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2 adet yumurta
10 g kıyılmış dereotu
frenk soğanı
kapari turşusu
Yumurta Dolması Tarifi Nasıl Yapılır?
- 1Yumurtaları çatlamaması için soğuk suyun içine alın ve 1 tutam tuz ile haşlayın.
- 2Haşlanan yumurtaların kabuklarını güzelce soyun. Boyuna olacak şekilde ikiye bölüp sarılarını çıkarın.
- 3Ayrı bir kabın içerisinde yumurta sarıları, ince doğranmış dereotu, mayonez, hardal ve labneyi karıştırın.
- 4Sıkma torbası ile yumurta beyazlarının içine sıkın.
- 5Üzerini ince doğranmış frenk soğanı ve kapari ile süsleyerek servis yapın.

Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
5.0
2 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?