Tarif

Yumurtalı Ekmek Tarifi

Bayat ekmekleri değerlendirmenin en güzel yolu yumurtalı kızarmış ekmek yapmaktan geçer 😋 Anne usulü yumurtalı ekmek tarifi nasıl yapılır? Kahvaltı için çok pratik ve lezzetli yumurtalı ekmek yapmanın püf noktaları nelerdir?
20 Dakika
4-6 Kişilik
Yumurta Tarifleri
Tava
Yumurtalı Ekmek Tarifi
Paylaş
  • 118B
  • 132
  • Kaydet

Yumurtalı Ekmek Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 adet bayat ekmek
3 adet yumurta
75 ml Pınar Süt
Pınar
tuz, karabiber
200-220 ml sıvı yağ

Yumurtalı Ekmek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Ekmeği orta kalınlıkta olacak şekilde parçalamadan dilimleyin.
  • Geniş bir kasede yumurtaları ve sütü çırpın. Tuz ve karabiber ekleyip çırpmaya devam edin.
  • Kızartma tavasını ocağa alın ve sıvı yağ ekleyin.
  • Yağ kızdıktan sonra ekmek dilimlerini yumurtalı karışıma bulayıp yavaşça tavaya bırakın.
  • Orta ateşte kontrollü şekilde her iki yüzünü de güzelce kızartın.
  • Kızaran ekmekleri havlu kağıt serili bir tabağa alın.
  • Tüm ekmek dilimleri bitene kadar bu işlemi tekrarlayın. Ardından sıcak olarak servis edin.

Yumurtalı Ekmek Tarifi Püf Noktası

*Yumurtalı harca kırmızı toz biber ekleyebilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş Akademi
4.6
7 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Kahvaltı Tarifleri

Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Yumurtalı Pazı Kavurması Tarifi
16B Görüntüleme
Çırpılmış Yumurta Tarifi
36B Görüntüleme
Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Avokadolu Scramble Yumurta Tarifi
186B Görüntüleme

Yorumlar (2)

İnci Dinek
· 22.01.2022

Bunu denicem ✌️👍

Uzman Kısık Ateş Akademi bu yorumu beğendi
Kısık Ateş Akademi

🙏🤗