Tarif

Zeytinyağlı Dolma İçi Tarifi

Zeytinyağlı dolma içi tarifi nasıl yapılır? Dilediğiniz sebzeleri doldurarak hazırlayabileceğiniz nefis dolma harcı pişirme yöntemleri ve püf noktaları nelerdir?
Nasıl Yapıldığını Hemen Youtube’dan İzle!
30 Dakika
6-8 Kişilik
Zeytinyağlı/Sebzeli Tarifler
Tencere
Zeytinyağlı Dolma İçi Tarifi
Paylaş
  • 62B
  • 113
  • Kaydet

Zeytinyağlı Dolma İçi Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
80 ml zeytinyağı
600 g kuru soğan
20 g dolmalık fıstık
200 g pirinç
10-15 g tuz
5 g karabiber
10 g yenibahar
10 g toz şeker
5 g toz tarçın
15 g kuş üzümü, ılık suda bekletilmiş
200-250 ml su
1/4 demet maydanoz

Zeytinyağlı Dolma İçi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Pirinci ılık suda 20 dk. bekletin, bol suyla yıkayıp süzün.
  • Kızdırdığınız zeytinyağında piyazlık doğranmış kuru soğanları sık sık karıştırarak sotelemeye başlayın.
  • Soğanlar hafif karamelize olmaya yakın dolmalık fıstıkları ekleyip kavrulmalarını sağlayın.
  • Ardından pirinci ilave edip bir spatula yardımıyla nazikçe kavurmaya devam edin.
  • Pirinçler tencerenin dibine yapışmaya başladığı zaman, tuz, karabiber, yenibahar, toz şeker ve tarçınla lezzetlendirin.
  • İyice karıştırdıktan sonra kuş üzümlerini ve suyunu ekleyin. Kapağı kapalı olarak kısık ateşte 6-8 dakika kadar pişirin.
  • Pişen dolma harcını geniş bir kaba alın, kıyılmış maydanoz ilave edip karıştırın.
  • Hazır olan dolma harcını 10-15 dk. dinlendirdikten sonra dilediğiniz sebzenin içine doldurabilirsiniz.

Zeytinyağlı Dolma İçi Tarifi Püf Noktası

*Tarif videomuza, Kısık Ateş Akademi TV (YouTube) kanalımızdan ulaşabilirsiniz.
*Baharatları ve miktarları tercihe bağlı değiştirebilirsiniz.
*Zeytinyağlı dolma içindeki pirinçlerin çiğ kalmaması için, tarife başlamadan önce pirinçleri ılık suda bekletin.
*Tarife başlamadan önce kuş üzümlerini ılık suda bekletin.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
5.0
2 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Zeytinyağlı/Sebzeli Tarifler

Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Mastave Tarifi
50 Dakika
4-6 Kişilik
26B Görüntüleme
Kaşkarikas Tarifi
approved
35 Dakika
2 Kişilik
25B Görüntüleme
Pazı Kavurması Tarifi
30 Dakika
2-4 Kişilik
3B Görüntüleme

Yorumlar (4)

Ezel Ağaçdelen
· 13.08.2021

Elinize sağlık şefim

Uzman Fehmi Samancı bu yorumu beğendi
Fehmi Samancı
· 14.08.2021

Çok teşekkür ederiz 👏👏

AslıhanSARITAŞ
· 22.04.2022

Ben bu tarifi yaptım harika oldu. Şefime teşekkürler

Uzman Fehmi Samancı bu yorumu beğendi
Fehmi Samancı
· 22.04.2022

Ellerine sağlık afiyetler olsun 👏😊😊