Tarif

Zeytinyağlı Enginar Tarifi

Zeytinyağlı enginar, hafifliği ve sağlıklı besin değerleriyle sofraların vazgeçilmezlerinden biridir. Özellikle bol garnitürlü ve tam kıvamında pişirilmiş enginar, lezzetiyle fark yaratır. Peki, en iyi zeytinyağlı enginar nasıl yapılır? Enginarın kararmaması ve tam kıvamında pişmesi için hangi püf noktalarına dikkat edilmelidir? İşte sağlıklı ve nefis bir zeytinyağlı enginar tarifi!
60 Dakika
4-6 Kişilik
Zeytinyağlı/Sebzeli Tarifler
Tencere, Kısık Ateşte
Zeytinyağlı Enginar Tarifi
Paylaş
  • 71B
  • 317
  • Kaydet

Zeytinyağlı Enginar Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
8 adet ayıklanmıș enginar
100 ml zeytinyağı
1 adet kuru soğan
1 adet patates
2 adet orta boy havuç
200 g donuk bezelye
2 adet taze sıkılmış limon suyu
240 ml içme suyu
5 g toz şeker
7-8 g tuz

Zeytinyağlı Enginar Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yaprak ve sap kısımları temizlenmiş taze enginarları, kararmamaları için limonlu suda bekletin.
  • Patates ve havuçların kabuklarını soyup küp küp doğradıktan sonra haşlayın.
  • Orta boy bir tavada zeytinyağını ısıtın, yemeklik doğranmış soğanları pembeleşene kadar kavurun.
  • Üzerine haşlanmış patates ve havuçları ekleyin, 2-3 dk. daha kavurma işlemine devam edin.
  • Çözdürülmüş bezelyeleri de ekledikten 3-4 dk. sonra ocaktan alın. Sebze garnitürünüz hazır.
  • Geniş tabanlı bir tencereye enginarları dizin, orta kısımlarını hazırladığınız sebze garnitürüyle doldurun.
  • Ayrı bir kapta; taze sıkılmış limon suyu, içme suyu, toz şeker, tuz ve 3-4 yemek kaşığı kadar zeytinyağını karıştırarak bir sos elde edin.
  • Bu sosu enginarların üzerine gezdirerek tencereye ekleyin ve kapağını kapatın. Kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin. (35-40 dk.)
  • Pişen enginarları kendi tenceresinde soğutun ardından buzdolabında dinlendirin.
  • Arzuya göre üzerine kıyılmış dereotu ve zeytinyağı gezdirerek servis edin.

Zeytinyağlı Enginar Tarifi Püf Noktası

Zeytinyağlı Enginar Yapmanın Püf Noktaları

✅ Enginarın Kararmasını Önlemek: Sap ve yaprak kısımlarından ayıklanmış taze enginarları, kararmamaları için limonlu suda bekletmeye özen gösterin.
✅ Garnitürleri Önceden Haşlama: Patates, havuç ve bezelyeyi hafifçe haşlayarak enginarın içinde daha yumuşak ve lezzetli bir doku elde edebilirsiniz.
✅ Lezzet Katmak İçin Şeker ve Limon Dengesi: Enginarın doğal tadını ortaya çıkarmak için toz şeker ve limon suyu eklemek önemlidir. Sosunda limon suyu yerine portakal suyu da kullanabilirsiniz.
✅ Yavaş ve Kısık Ateşte Pişirme: Zeytinyağlı yemeklerin lezzetini artırmak için kısık ateşte, kapağı kapalı olarak pişirin ve soğuduktan sonra servis edin.
✅ Servis İçin Son Dokunuş: Soğuk olarak servis yapmadan önce üzerine ekstra zeytinyağı gezdirebilirsiniz.
✅ Tuz Ayarı: Tuz oranını damak zevkinize göre ayarlayın.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş Akademi
4.8
5 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Zeytinyağlı/Sebzeli Tarifler

Ekşi Kremalı Sebze Sote Tarifi
21B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Kremalı Ispanak Kökü Tarifi
17B Görüntüleme
Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
Zeytinyağlı Havuç Tarifi
40 Dakika
2-4 Kişilik
24B Görüntüleme

Yorumlar (2)

Mammo Hamo
· 24.04.2022

Harika tarif teşekkür ederim

Uzman Kısık Ateş Akademi bu yorumu beğendi
Kısık Ateş Akademi

Teşekkür ederiz afiyet olsun 🤩