Tarif

Patlıcan Levengi Tarifi

Özel tariflerimden bir tanesini sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyuyorum. Patlıcan Levengi nasıl yapılır?
60 Dakika
2 Kişilik
Zeytinyağlı/Sebzeli Tarifler
Fırın, Buhar
Patlıcan Levengi Tarifi
Paylaş
  • 18B
  • 54
  • Kaydet

Patlıcan Levengi Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
4-5 adet patlıcan
2 adet kırmızı soğan
200 g ceviz içi
40 g kızılcık sos
20 g erik sos
tuz ve karabiber
50 g Pınar Tereyağı
Pınar
nar
mikro yeşillik

Patlıcan Levengi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanlar ortadan kesilir çekirdekleri çıkartılır, tuzlu suda bekletilir. Daha sonra buharda pişirilir.
  • Erik, nar ve kızılcık meyveleri temizlenir, yıkanır ve 2 kg meyveye 1 bardak su koyarak tencerede kaynatılır. Üzerinde oluşan köpük ara ara temizlenir. Meyveler eriyene kadar bu işlem devam ettirilir. Süzgeçten geçirilir. Çıkan meyve suyu koyulaşana kadar ve kıvam alana kadar tekrar kaynatılır. Zevkinize göre şeker ilave edebilirsiniz.
  • İnce doğranmış kırmızı soğan, ceviz içi ve kaynatılan erik sosundan iç harç hazırlanır, tuz ve karabiber ile tatlandırılır. Bu harç patlıcanların içine doldurulur.
  • Daha sonra bir tavada tereyağıyla mühürlenir ve 180 derece fırında 20-25 dakika pişirilip servis edilir.
  • Nar taneleri ve mikro yeşilliklerle sunulur.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Ramin Nuriyev
Ramin Nuriyev
Zeferan Restaurant - Executive Chef
5.0
4 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Zeytinyağlı/Sebzeli Tarifler

Kaşkarikas Tarifi
approved
35 Dakika
2 Kişilik
25B Görüntüleme
Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Tarçınlı Zeytinyağlı Barbunya Tarifi
27B Görüntüleme
Serkan Çakır
Serkan Çakır
Executive Chef
Enginar Yatağında Arapsaçı Tarifi
22B Görüntüleme

Yorumlar (2)

Vusale Orucova
· 25.04.2021

Merhabalar, siz soganin suyunu sıkmıyor musunuz?