Tarif

Zeytinyağlı Ispanak Yemeği Tarifi

Kış sofralarının en güçlü yeşillerinden biri olan ıspanak, vitamin ve mineral zenginliğiyle hem şifa hem de lezzet sunmaktadır. 🥬 Soğuk havalarda vücudu destekleyen bu besleyici kış sebzesi, zeytinyağı, domates ve pirinçle buluştuğunda klasik ama vazgeçilmez bir lezzete dönüşür. Peki, ıspanak yemeği tarifi yapılır? İşte detaylar…💚
45 Dakika
4-6 Kişilik
Zeytinyağlı/Sebzeli Tarifler
Tencere
Zeytinyağlı Ispanak Yemeği Tarifi
Paylaş
  • 1B
  • 0
  • Kaydet

Zeytinyağlı Ispanak Yemeği Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
750 g ıspanak
1 adet kuru soğan
1 adet domates
1 adet kırmızı kuru biber
20 g domates salçası
50 ml zeytinyağı
tuz, karabiber
30 g pirinç
50 ml su
Servis önerisi: Pınar Yoğurt
Pınar

Zeytinyağlı Ispanak Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Ispanakları geniş bir kaba alın, üzerini geçecek kadar soğuk su ekleyin. Toprağını tamamen bırakması için birkaç dakika bekletin. Suyu süzün ve bu işlemi, su berraklaşana kadar 2-3 kez tekrarlayın. Ardından ıspanakları süzerek iri parçalar halinde doğrayın.
  • Soğanı yemeklik doğrayın. Domatesin kabuğunu soyup küçük küpler halinde kesin. Kuru biberi ince ince doğrayın. Salçayı ise bir ksse içinde suyla karıştırarak pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar açın.
  • Tencereye zeytinyağını alın. Soğanları orta ateşte pembeleşene kadar kavurun.
  • Doğranmış ıspanakları tencereye ekleyin. Ispanaklar hacmini kaybedip yağ ile iyice harmanlanana kadar birkaç dakika karıştırarak soteleyin.
  • Doğranmış domatesleri ilave edin ve domatesler suyunu salıp hafifçe çekene kadar pişirin.
  • Su ile açılmış salçayı ve baharatları ekleyin. Salçanın kokusu çıkana kadar yaklaşık 1 dakika karıştırarak kavurun.
  • Yıkanmış pirinci ekleyin, kısa bir süre karıştırın. Ardından kaynar suyu ilave edin.
  • Yemek kaynamaya başladıktan sonra ocağın altını kısın, kapağını kapatın ve pirinçler yumuşayana kadar yaklaşık 20 dakika pişirin.
  • Ocaktan aldıktan sonra 5 dakika dinlendirin. Servis ederken üzerine veya yanında yoğurt eşliğinde sunabilirsiniz. Afiyet olsun!

Zeytinyağlı Ispanak Yemeği Tarifi Püf Noktası

Kaynakça: https://kapurcukmarket.com/product/kapurcuk-marmaris-kultur-ve-gastronomi-kitabi/

Yöresel olarak kıymalı tercih edildiğinde;
•Soğanlar kavrulduktan sonra 250 g dana kıyma eklenir.
•Kıyma suyunu salıp çekene kadar kavrulduktan sonra tarif, ıspanak ekleme adımından itibaren aynı şekilde devam eder.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş Akademi
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Zeytinyağlı/Sebzeli Tarifler

Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Şeyh Mualla Tarifi
45 Dakika
4-6 Kişilik
73B Görüntüleme
Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Mandalinalı Pırasa Tarifi
45 Dakika
4-6 Kişilik
31B Görüntüleme
Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
Ispanak Bastı Tarifi
45 Dakika
2 Kişilik
26B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.