- Tarifler
- Zeytinyağlı/Sebzeli Tarifler
- Zeytinyağlı Ispanak Yemeği Tarifi
Tarif
Zeytinyağlı Ispanak Yemeği Tarifi
Kış sofralarının en güçlü yeşillerinden biri olan ıspanak, vitamin ve mineral zenginliğiyle hem şifa hem de lezzet sunmaktadır. 🥬 Soğuk havalarda vücudu destekleyen bu besleyici kış sebzesi, zeytinyağı, domates ve pirinçle buluştuğunda klasik ama vazgeçilmez bir lezzete dönüşür. Peki, ıspanak yemeği tarifi yapılır? İşte detaylar…💚
45 Dakika
4-6 Kişilik
Zeytinyağlı/Sebzeli Tarifler
Tencere

Paylaş
- 1B
- 0
- Kaydet
Zeytinyağlı Ispanak Yemeği Tarifi Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
750 g ıspanak
1 adet kuru soğan
1 adet domates
1 adet kırmızı kuru biber
20 g domates salçası
50 ml zeytinyağı
tuz, karabiber
30 g pirinç
50 ml su
Zeytinyağlı Ispanak Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
- 1Ispanakları geniş bir kaba alın, üzerini geçecek kadar soğuk su ekleyin. Toprağını tamamen bırakması için birkaç dakika bekletin. Suyu süzün ve bu işlemi, su berraklaşana kadar 2-3 kez tekrarlayın. Ardından ıspanakları süzerek iri parçalar halinde doğrayın.
- 2Soğanı yemeklik doğrayın. Domatesin kabuğunu soyup küçük küpler halinde kesin. Kuru biberi ince ince doğrayın. Salçayı ise bir ksse içinde suyla karıştırarak pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar açın.
- 3Tencereye zeytinyağını alın. Soğanları orta ateşte pembeleşene kadar kavurun.
- 4Doğranmış ıspanakları tencereye ekleyin. Ispanaklar hacmini kaybedip yağ ile iyice harmanlanana kadar birkaç dakika karıştırarak soteleyin.
- 5Doğranmış domatesleri ilave edin ve domatesler suyunu salıp hafifçe çekene kadar pişirin.
- 6Su ile açılmış salçayı ve baharatları ekleyin. Salçanın kokusu çıkana kadar yaklaşık 1 dakika karıştırarak kavurun.
- 7Yıkanmış pirinci ekleyin, kısa bir süre karıştırın. Ardından kaynar suyu ilave edin.
- 8Yemek kaynamaya başladıktan sonra ocağın altını kısın, kapağını kapatın ve pirinçler yumuşayana kadar yaklaşık 20 dakika pişirin.
- 9Ocaktan aldıktan sonra 5 dakika dinlendirin. Servis ederken üzerine veya yanında yoğurt eşliğinde sunabilirsiniz. Afiyet olsun!
Zeytinyağlı Ispanak Yemeği Tarifi Püf Noktası
Kaynakça: https://kapurcukmarket.com/product/kapurcuk-marmaris-kultur-ve-gastronomi-kitabi/
Yöresel olarak kıymalı tercih edildiğinde;
•Soğanlar kavrulduktan sonra 250 g dana kıyma eklenir.
•Kıyma suyunu salıp çekene kadar kavrulduktan sonra tarif, ıspanak ekleme adımından itibaren aynı şekilde devam eder.
Kısık Ateş Akademi
Moderatör
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Zeytinyağlı/Sebzeli Tarifler
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.



