Tarif

Zeytinyağlı Kinoalı Enginar Tarifi

Zeytinyağlı kinoalı enginar tarifi, sağlıklı ve lezzetli bir Ege mutfağı klasiğidir. Bu tarif, enginarın hafif ve ferahlatıcı lezzetini, kinoanın besleyici özellikleriyle birleştirerek sofralarınıza sunuyor. İçerdiği taze otlar ve narenciye aromalarıyla, özellikle bahar ve yaz aylarında harika bir yemek seçeneği oluyor. Şimdi gelin, bu enfes lezzete sahip enginar tarifinin tüm detaylarına birlikte göz atalım...
Nasıl Yapıldığını Hemen Youtube’dan İzle!
60 Dakika
4-6 Kişilik
Zeytinyağlı/Sebzeli Tarifler
Tencere
Zeytinyağlı Kinoalı Enginar Tarifi
Paylaş
  • 4B
  • 39
  • Kaydet

Zeytinyağlı Kinoalı Enginar Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Enginar için:
5 adet çanak enginar
taze çiriş otu
1 adet limonun kabuğu
2-3 dal taze kekik
1 adet limonun suyu
200 ml su
10 ml zeytinyağı
tuz ve karabiber
İç Harcı için:
100 g kırmızı kinoa
1/2 demet çiriş otu
3-4 adet kuşkonmaz
8-10 adet ince dilimlenmiş kabuksuz portakal
15-20 ml zeytinyağı
1-2 tutam tuz

Zeytinyağlı Kinoalı Enginar Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Geniş bir tencereye çanak enginarları yerleştirin. Her birinin üzerine birer tutam çiriş otu, limon kabuğu, taze kekik, limon suyu, su, zeytinyağı, tuz ve karabiber ilave edin. Tencerenin kapağını kapatın ve enginarlar yumuşayana kadar yaklaşık 20 dakika pişirin.
  • Bu esnada, 100 g kinoayı 200 ml sıcak suda yaklaşık 20 dakika haşlayın ve süzülmesi için kenara alın.
  • Çiriş otunun sap kısımlarını ayıklayıp yıkayın. İri iri doğrayın. Kaynar tuzlu suda 1 dakika haşlayın, ardından soğuk suya alın ve süzülmesi için bekletin.
  • Kuşkonmazları yıkayın, sert kısımlarını kesin. Kaynar tuzlu suda 1 dakika haşlayın, soğuk suya alın ve ardından küçük küpler halinde doğrayın.
  • Daha sonra hepsini bir karıştırma kabında birleştirin. İçine dilimlenmiş portakal, zeytinyağı ve tuz ilave edip güzelce karıştırın.
  • Enginarlar piştikten sonra ocaktan alın. İç kısımlarına kinoalı karışımı eşit şekilde pay edin.
  • Servis etmeden hemen önce üzerlerine bir miktar zeytinyağı ve nar ekşisi gezdirin. Taze kekik yapraklarıyla süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Zeytinyağlı Kinoalı Enginar Tarifi Püf Noktası

*Tarif videomuza, Kısık Ateş Akademi TV (YouTube) kanalımızdan ulaşabilirsiniz.
*Çiriş otu yerine pırasa sapı kullanabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
4.9
8 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Zeytinyağlı/Sebzeli Tarifler

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Semizotu Yemeği Tarifi
30 Dakika
2-4 Kişilik
103B Görüntüleme
Serkan Çakır
Serkan Çakır
Executive Chef
Ekşi Kremalı Turp Otu Tarifi
17B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Zeytinyağlı Taze Fasulye Tarifi
113B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.