volkan bozoklu
volkan bozoklu
executive chef kökenli fmdanışman egitmen cheftruzim işletmecirestaurant otelmenü planlamaişletmeci

Hakkında

Volkan Bozokluoğlu Kimdir :Volkan Bozokluoğluhalen otel & restaurantişletmeciliği ve danışmanlığı yapmaktadır.Aşçıbaşı kökenli olan turizm profesyoneli çeşitli dallarda şampiyonluklara ve derecelere sahiptir.truzimfaaliyet gösteren önemli otel markalarında yönetici olarak görev alan Volkan Şef, halen bir çok otel ve restaurant için profesyonel çözümler üretmektedir. Volkan Bozokluoğlubugüne kadar biçok kişiyi eğiterek sektöre nitelikli iş gücü kazandırmıştır.Deneyimli şef , Gıda ve Hijyen Mevzuatı, Gastronomi turizmi, Bütçeleme ve Maliyet Yönetimi, Yiyecek & İçecek ve Mutfak yönetimi gibi bir çok alanda uzmanlıklara sahiptir.Maestrohead chefexecutuve chef

volkan bozoklu
volkan bozoklu
executive chef kökenli fmdanışman egitmen cheftruzim işletmecirestaurant otelmenü planlamaişletmeci
bir ay önce
user feed images
volkan bozoklu
volkan bozoklu
executive chef kökenli fmdanışman egitmen cheftruzim işletmecirestaurant otelmenü planlamaişletmeci
bir ay önce

Chef de Cuisine: Volkan Bozoklu
Konsept: Akdeniz & Kıbrıs Esintileri

🫒 MEZELER & BAŞLANGIÇLAR

Hellim Izgara – Zeytinyağında marine edilmiş keçi–koyun sütü hellim, naneli domates salsa ile

Babagannuş – Köz patlıcan, tahin, nar ekşisi, zeytinyağı

Hummus – Nohut püresi, sarımsak, limon ve sumakla

Talattouri (Kıbrıs Cacığı) – Süzme yoğurt, salatalık, kuru nane, limon kabuğu

Zeytinyağlı Enginar – Portakal aromalı, soğuk servis

🍢 ARA SICAKLAR

Şeftali Kebabı (Şef Ali Kebabı) – İnce kıyma, baharat, kuzu gömleğine sarılıp ızgarada

Hellimli Mücver – Rendelenmiş patates, hellim, dereotu ve taze soğanla

Sigara Böreği Trio – Hellimli, patatesli ve otlu çeşitleriyle

Midye Dolma – Limonlu pilav iç harcıyla

🍗 ANA YEMEKLER

Kuzu Güveç “Girne Usulü” – Kuzu eti, domates, biber, patlıcan, kekik aromalı fırın yemeği

Molehiya – Kıbrıs’a özgü bitkiyle yapılan tavuk yahni, limonla servis

Deniz Levreği Izgara – Nar ekşili roka salatası ve köz sebzelerle

Kıbrıs Köftesi Tabağı – Patatesli köfte, karamelize soğan ve yoğurt sosla

Kolokas Yahni – Kök sebze ve kuzu etiyle geleneksel tarif

🥗 SALATALAR

Kıbrıs Salatası – Hellim, zeytin, roka, nane, nar taneleri

Limonlu Yeşil Salata – Zeytinyağlı, sumaklı sosla

🍮 TATLILAR

Şambali Tatlısı – İrmikli, bademli, şerbetli klasik

Turunç Reçeli & Kaymak – Ev yapımı turunç kabuğu reçeli

Kıbrıs Tatlısı (Sütlü) – Hindistan cevizli, kremalı soğuk tatlı

Fırın Sütlaç – Tarçın ve vanilya dokunuşlu

🍷 İÇECEKLER

Commandaria Şarabı – Dünyanın en eski tatlı şarabı

Brandy Sour – Kıbrıs’a özgü klasik kokteyl

Taze Naneli Limonata

Kıbrıs Kahvesi – Geleneksel közde pişirme yöntemiyle

user feed images
volkan bozoklu
volkan bozoklu
executive chef kökenli fmdanışman egitmen cheftruzim işletmecirestaurant otelmenü planlamaişletmeci
2 ay önce

🍣 Japon Mutfağı Menü 🌸
🥢 Başlangıçlar & Meze

Edamame (Tuzlu Soya Fasulyesi)

Gyoza (Japon Mantısı)

Takoyaki (Ahtapot Topları)

Agedashi Tofu (Kızarmış Tofu)

Seaweed Salad (Deniz Yosunu Salatası)

🍣 Sushi & Sashimi

Nigiri Sushi (Somon, Ton Balığı, Karides)

Maki Roll (California Roll, Avokado Roll)

Sashimi (Taze Çiğ Balık Dilimleri)

Temaki (El Sushi)

🍲 Çorba & Sıcak Yemekler

Miso Çorbası

Ramen (Tavuk, Tonkotsu veya Vejetaryen)

Udon (Kalın Buğday Eriştesi)

Yakitori (Izgara Tavuk Şiş)

Tempura (Sebze ve Deniz Ürünleri Kızartması)

🥗 Salatalar & Yan Lezzetler

Sunomono (Salatalık ve Deniz Ürünleri Salatası)

Hijiki (Japon Yosunu Salatası)

Pickled Vegetables (Turşu Çeşitleri)

🍡 Tatlılar

Mochi (Pirinç Unu Tatlısı)

Dorayaki (Tatlı Kırmızı Fasulye Dolgulu Krep)

Matcha (Yeşil Çay) Dondurma

Taiyaki (Balık Şeklinde Tatlı Hamur)

🍵 İçecekler

Yeşil Çay (Sencha, Matcha)

Sake (Pirinç Şarabı)

Soju & Japon Bira

Yuzu Limonata

volkan bozoklu
volkan bozoklu
executive chef kökenli fmdanışman egitmen cheftruzim işletmecirestaurant otelmenü planlamaişletmeci
2 ay önce

🌿 Ege Mutfağı Menü 🌿
🥗 Başlangıçlar & Mezeler

Zeytinyağlı Börülce

Kabak Çiçeği Dolması

Enginar Dolması

Fava (Ege usulü bakla ezmesi)

Şakşuka

Turp Otu Salatası

Radika & Hardal Otu Haşlaması

🐟 Denizden

Izgara Çipura

Sardalya Izgara

Ahtapot Söğüş

Midye Tava

Karides Güveç

Levrek Buğulama

🍅 Salatalar

Zeytinli & Kekikli Domates Salatası

Girit Salatası (Lor, ceviz, zeytinyağı)

Deniz Börülcesi Salatası

Narlı Roka Salatası

🍲 Ana Yemekler

Ege Usulü Kuzu Tandır

Otlu Mücver

Kuru Börülce Yemeği

Girit Köftesi

Zeytinyağlı Bamya

Kuşkonmazlı Pilav

🍋 Tatlılar

Lor Tatlısı

Kabak Tatlısı (tahinli, cevizli)

İncir Uyutması

Zerde

Cevizli Şambali

🍷 İçecekler

Şarap (Urla & Bozcaada üzümleri)

Rakı & Ege Mezeleri

Ev Yapımı Limonata

Kekik Çayı

Sakızlı Türk Kahvesi

volkan bozoklu
volkan bozoklu
executive chef kökenli fmdanışman egitmen cheftruzim işletmecirestaurant otelmenü planlamaişletmeci
2 ay önce

🌊 Akdeniz Mutfağı Menü 🌿
🥗 Başlangıçlar & Mezeler

Zeytinyağlı Yaprak Sarma

Fava (Bakla Ezmesi)

Humus & Babagannuş

Zeytinyağlı Enginar Kalbi

Girit Ezmesi (Lor, zeytinyağı, baharat)

Karides Güveç

🐟 Denizden

Izgara Levrek (Limon soslu)

Kalamar Tava & Sarımsaklı Yoğurt

Karidesli Spagetti

Midye Dolma

Ahtapot Izgara

🍅 Salatalar

Akdeniz Salatası (zeytin, keçi peyniri, domates, roka)

Çoban Salata

Roka & Nar Ekşili Salata

Kinoalı Sebze Salatası

🍝 Ana Yemekler

Tavuk Souvlaki (Şiş)

Kuzu İncik Fırında

Musakka

Zeytinyağlı Sebze Güveci

Deniz Mahsullü Risotto

🍋 Tatlılar

Fırınlanmış İncir & Bal

Portakallı Revani

Baklava Çeşitleri

Limonlu Cheesecake

Dondurma Üzerinde Zeytinyağı & Fesleğen

🍷 İçecekler

Beyaz & Kırmızı Şarap

Rakı & Meze Uyumu

Limonata

Soğuk Çay & Taze Nane

Türk Kahvesi & Likör

volkan bozoklu
volkan bozoklu
executive chef kökenli fmdanışman egitmen cheftruzim işletmecirestaurant otelmenü planlamaişletmeci
2 ay önce
user feed images
volkan bozoklu
volkan bozoklu
executive chef kökenli fmdanışman egitmen cheftruzim işletmecirestaurant otelmenü planlamaişletmeci
2 ay önce

🏮 Çin Mutfağı Menü 🏮
🥟 Başlangıçlar

Spring Rolls (Çin Böreği) – Sebzeli çıtır rulolar, tatlı-ekşi sos ile

Wonton Çorbası – Tavuklu wonton mantısı ve sebzeli et suyu

Edamame – Tuzlanmış haşlanmış soya fasulyesi

🍜 Çorbalar

Hot & Sour Soup (Acı-Ekşi Çorba) – Mantarlı, tofu ve baharatlı çorba

Chicken Corn Soup – Tavuk ve mısır taneleriyle hafif çorba

🍲 Ana Yemekler

Kung Pao Chicken – Fıstıklı, biberli, acılı tavuk

Beef with Broccoli – Soya soslu, brokolili ince dana eti

Sweet & Sour Pork – Ananas ve biber ile tatlı-ekşi soslu domuz eti

Peking Duck (Pekin Ördeği) – İnce kreplerle servis edilen çıtır ördek

Mapo Tofu – Baharatlı kıymalı soslu tofu

Chow Mein – Sebzeli, tavuklu ya da deniz mahsullü kızarmış erişte

Fried Rice – Yumurta, sebze, tavuk veya karides ile

🐟 Deniz Mahsulları

Sweet Chili Shrimp – Acı-tatlı soslu karides

Steamed Fish with Ginger & Soy – Zencefil ve soya soslu buharda balık

🥬 Vejetaryen Seçenekler

Stir-Fried Vegetables – Çeşitli sebzeler wokta hafif kızartma

Vegetarian Dumplings – Sebzeli buharda veya kızartılmış mantı

Szechuan Eggplant – Acılı-sarımsaklı patlıcan

🍵 İçecekler

Yasemin Çayı

Yeşil Çay

Çin Birası (Tsingtao)

🍡 Tatlılar

Mochi Dondurma

Mango Puding

Kızarmış Dondurma

volkan bozoklu
volkan bozoklu
executive chef kökenli fmdanışman egitmen cheftruzim işletmecirestaurant otelmenü planlamaişletmeci
2 ay önce

Hindistan Mutfağı Menüsü
Başlangıçlar (Starters / Appetizers)

Samosa – Baharatlı patates ve bezelye ile doldurulmuş üçgen kızarmış hamur.

Pakora – Sebze veya tavuk parçalarının nohut ununa batırılarak kızartılması.

Paneer Tikka – Marine edilmiş ev yapımı peynirin ızgarada pişirilmesi.

Aloo Tikki – Baharatlı patates köfteleri, nane yoğurt sosuyla.

Çorbalar (Soups)

Mulligatawny Çorbası – Baharatlı mercimek ve sebze çorbası, Hindistan kökenli.

Dal Shorba – Kırmızı mercimek çorbası, zencefil ve baharatlarla.

Ana Yemekler (Main Courses)

Butter Chicken (Murgh Makhani) – Tereyağlı ve kremalı sos ile pişirilmiş tavuk.

Chicken Tikka Masala – Izgara tavuk parçaları, baharatlı domates sosunda.

Paneer Butter Masala – Tereyağlı ve kremalı sosta ev yapımı peynir.

Lamb Rogan Josh – Yoğun baharatlı kuzu eti yemeği.

Chana Masala – Nohut yemeği, domates ve baharatlarla pişirilir.

Biryani (Tavuk, Kuzu veya Sebze) – Aromatik baharatlarla hazırlanmış pilav ve et/sebze karışımı.

Ekmek ve Pilavlar (Breads & Rice)

Naan – Fırınlanmış geleneksel Hint ekmeği.

Garlic Naan – Sarımsak aromalı yumuşak naan.

Roti / Chapati – Tam buğdaydan yapılan ince ekmek.

Jeera Rice – Kimyonlu pirinç pilavı.

Pulao – Baharatlı sebzeli pirinç pilavı.

Tatlılar (Desserts)

Gulab Jamun – Şerbetli, küçük kızarmış hamur topları.

Rasgulla – Hafif şerbetli süt topları.

Kheer – Pirinç ve süt ile yapılan baharatlı tatlı puding.

İçecekler (Beverages)

Mango Lassi – Mango ve yoğurt karışımı, ferahlatıcı içecek.

Masala Chai – Baharatlı Hint çayı.

Nimbu Pani – Limonlu ve hafif baharatlı soğuk içecek.

volkan bozoklu
volkan bozoklu
executive chef kökenli fmdanışman egitmen cheftruzim işletmecirestaurant otelmenü planlamaişletmeci
2 ay önce

Kebap Çeşitleri Menüsü
Şiş Kebapları

Adana Kebap – Acılı kıyma, şişte mangalda pişirilir.

Urfa Kebap – Adana kebap gibi, ama acısız.

Tavuk Şiş – Marine edilmiş tavuk, şişte ızgara.

Kuzu Şiş – Lokum gibi kuzu eti, özel baharatlarla.

Döner ve Izgara Kebaplar

Et Döner – Özel baharatlarla marine edilmiş dana eti.

Tavuk Döner – Hafif ve yumuşak tavuk eti.

Ciğer Şiş – Kuşbaşı ciğer, biber ve soğanla ızgara.

Kuzu Pirzola – Izgarada kuzu pirzola, yanında biber ve domates.

Fırın ve Tepsi Kebapları

İskender Kebap – Dönerin tereyağı ve yoğurtla servis edilmesi.

Ali Nazik – Közlenmiş patlıcan ve kıymalı kebap karışımı.

Testi Kebabı – Kuzu eti, sebze ve baharatlarla testi içinde pişirilir.

Patlıcan Kebabı – Közlenmiş patlıcan ile kuzu veya dana eti.

Yöresel Kebaplar

Beyti Kebap – Kıyma, lavaş içinde, yoğurt ve sosla.

Çöp Şiş – Küçük kuşbaşı etler, biber ve domatesle.

Kağıt Kebabı – Et ve sebzeler kağıtta fırınlanır.

Süt Kebabı – Kuzu etinin özel sosla ızgarada pişirilmesi.

Sebzeli ve Mezeli Kombinler

Sebzeli Kebap Tabağı – Izgara sebzeler ve kebap çeşitleri.

Meze ile Kebap – Haydari, cacık ve ezme ile servis.

Pilav Üstü Kebap – Şiş veya dönerin pilavla sunulması.

volkan bozoklu
volkan bozoklu
executive chef kökenli fmdanışman egitmen cheftruzim işletmecirestaurant otelmenü planlamaişletmeci
2 ay önce

Türk Mezeleri Menüsü
Soğuk Mezeler

Haydari – Yoğurt, sarımsak, nane ve zeytinyağı.

Cacık – Yoğurt, salatalık, sarımsak ve dereotu.

Acılı Ezme – Domates, biber, soğan ve baharat karışımı.

Şakşuka – Kızarmış patlıcan, kabak ve biberin domates sosuyla buluşması.

Fava – Bakla püresi, zeytinyağı ve limon.

Zeytinyağlı Enginar – Enginar, havuç, bezelye ve taze otlarla.

Zeytinyağlı Taze Fasulye – Limon ve zeytinyağı ile.

Zeytinyağlı Dolma – Asma yaprağına sarılmış pirinç ve ot dolması.

Roka Salatası – Roka, nar ekşisi ve zeytinyağı.

Kısır – İnce bulgur, domates, biber salçası ve taze otlar.

Turşu Çeşitleri – Lahana, salatalık, havuç ve biber turşuları.

Pancar Mezesi – Haşlanmış pancar, zeytinyağı ve sarımsak.

Atom – Acılı yoğurt ve ezme karışımı.

Sıcak Mezeler

Sigara Böreği – Peynirli çıtır yufka.

Paçanga Böreği – Pastırma ve kaşarlı yufka böreği.

Mücver – Kabak ve havuç mücveri, yoğurt sosuyla.

Karnıyarık Mini – Kıymalı patlıcan, fırında pişirilmiş.

Patlıcan Musakka – Patlıcan ve kıymalı karışım, fırınlanmış.

Mantı – Küçük hamur parçaları, yoğurt ve salçalı sos ile.

Kıymalı Börek – İnce yufka, kıyma ve baharatlarla hazırlanmış.

Deniz Ürünleri Mezeleri

Kalamar Tava – Kızarmış kalamar, limon ile.

Karides Güveç – Karides, domates ve baharatlarla fırınlanmış.

Hamsi Tava – Mısır unuyla kızartılmış taze hamsi.

Balık Kroket – Çıtır balık köfteleri.

Midye Dolma – Pirinç ve baharatla doldurulmuş midye.

Levrek Marin – Limon ve zeytinyağıyla marine edilmiş levrek.

Zeytinyağlılar ve Sebzeler

Zeytinyağlı Kabak – Hafif limonlu ve otlu.

Zeytinyağlı Kereviz – Kereviz sapı ve kökü, zeytinyağlı.

Zeytinyağlı Pırasa – Pırasa ve havuç karışımı.

Zeytinyağlı Patlıcan – Közlenmiş patlıcan, sarımsak ve domates.

Soslar ve Ekmekler

Ezme Sos – Acılı domates ve biber sosu.

Sarımsaklı Yoğurt – Mezelerle birlikte.

Acılı Biber Salçası – Tatlı veya acılı seçenek.

Pide ve Lavaş – Mezelerle servis için sıcak ekmekler.