🍣 Japon Mutfağı Menü 🌸
🥢 Başlangıçlar & Meze
Edamame (Tuzlu Soya Fasulyesi)
Gyoza (Japon Mantısı)
Takoyaki (Ahtapot Topları)
Agedashi Tofu (Kızarmış Tofu)
Seaweed Salad (Deniz Yosunu Salatası)
🍣 Sushi & Sashimi
Nigiri Sushi (Somon, Ton Balığı, Karides)
Maki Roll (California Roll, Avokado Roll)
Sashimi (Taze Çiğ Balık Dilimleri)
Temaki (El Sushi)
🍲 Çorba & Sıcak Yemekler
Miso Çorbası
Ramen (Tavuk, Tonkotsu veya Vejetaryen)
Udon (Kalın Buğday Eriştesi)
Yakitori (Izgara Tavuk Şiş)
Tempura (Sebze ve Deniz Ürünleri Kızartması)
🥗 Salatalar & Yan Lezzetler
Sunomono (Salatalık ve Deniz Ürünleri Salatası)
Hijiki (Japon Yosunu Salatası)
Pickled Vegetables (Turşu Çeşitleri)
🍡 Tatlılar
Mochi (Pirinç Unu Tatlısı)
Dorayaki (Tatlı Kırmızı Fasulye Dolgulu Krep)
Matcha (Yeşil Çay) Dondurma
Taiyaki (Balık Şeklinde Tatlı Hamur)
🍵 İçecekler
Yeşil Çay (Sencha, Matcha)
Sake (Pirinç Şarabı)
Soju & Japon Bira
Yuzu Limonata
🌿 Ege Mutfağı Menü 🌿
🥗 Başlangıçlar & Mezeler
Zeytinyağlı Börülce
Kabak Çiçeği Dolması
Enginar Dolması
Fava (Ege usulü bakla ezmesi)
Şakşuka
Turp Otu Salatası
Radika & Hardal Otu Haşlaması
🐟 Denizden
Izgara Çipura
Sardalya Izgara
Ahtapot Söğüş
Midye Tava
Karides Güveç
Levrek Buğulama
🍅 Salatalar
Zeytinli & Kekikli Domates Salatası
Girit Salatası (Lor, ceviz, zeytinyağı)
Deniz Börülcesi Salatası
Narlı Roka Salatası
🍲 Ana Yemekler
Ege Usulü Kuzu Tandır
Otlu Mücver
Kuru Börülce Yemeği
Girit Köftesi
Zeytinyağlı Bamya
Kuşkonmazlı Pilav
🍋 Tatlılar
Lor Tatlısı
Kabak Tatlısı (tahinli, cevizli)
İncir Uyutması
Zerde
Cevizli Şambali
🍷 İçecekler
Şarap (Urla & Bozcaada üzümleri)
Rakı & Ege Mezeleri
Ev Yapımı Limonata
Kekik Çayı
Sakızlı Türk Kahvesi
🌊 Akdeniz Mutfağı Menü 🌿
🥗 Başlangıçlar & Mezeler
Zeytinyağlı Yaprak Sarma
Fava (Bakla Ezmesi)
Humus & Babagannuş
Zeytinyağlı Enginar Kalbi
Girit Ezmesi (Lor, zeytinyağı, baharat)
Karides Güveç
🐟 Denizden
Izgara Levrek (Limon soslu)
Kalamar Tava & Sarımsaklı Yoğurt
Karidesli Spagetti
Midye Dolma
Ahtapot Izgara
🍅 Salatalar
Akdeniz Salatası (zeytin, keçi peyniri, domates, roka)
Çoban Salata
Roka & Nar Ekşili Salata
Kinoalı Sebze Salatası
🍝 Ana Yemekler
Tavuk Souvlaki (Şiş)
Kuzu İncik Fırında
Musakka
Zeytinyağlı Sebze Güveci
Deniz Mahsullü Risotto
🍋 Tatlılar
Fırınlanmış İncir & Bal
Portakallı Revani
Baklava Çeşitleri
Limonlu Cheesecake
Dondurma Üzerinde Zeytinyağı & Fesleğen
🍷 İçecekler
Beyaz & Kırmızı Şarap
Rakı & Meze Uyumu
Limonata
Soğuk Çay & Taze Nane
Türk Kahvesi & Likör
🏮 Çin Mutfağı Menü 🏮
🥟 Başlangıçlar
Spring Rolls (Çin Böreği) – Sebzeli çıtır rulolar, tatlı-ekşi sos ile
Wonton Çorbası – Tavuklu wonton mantısı ve sebzeli et suyu
Edamame – Tuzlanmış haşlanmış soya fasulyesi
🍜 Çorbalar
Hot & Sour Soup (Acı-Ekşi Çorba) – Mantarlı, tofu ve baharatlı çorba
Chicken Corn Soup – Tavuk ve mısır taneleriyle hafif çorba
🍲 Ana Yemekler
Kung Pao Chicken – Fıstıklı, biberli, acılı tavuk
Beef with Broccoli – Soya soslu, brokolili ince dana eti
Sweet & Sour Pork – Ananas ve biber ile tatlı-ekşi soslu domuz eti
Peking Duck (Pekin Ördeği) – İnce kreplerle servis edilen çıtır ördek
Mapo Tofu – Baharatlı kıymalı soslu tofu
Chow Mein – Sebzeli, tavuklu ya da deniz mahsullü kızarmış erişte
Fried Rice – Yumurta, sebze, tavuk veya karides ile
🐟 Deniz Mahsulları
Sweet Chili Shrimp – Acı-tatlı soslu karides
Steamed Fish with Ginger & Soy – Zencefil ve soya soslu buharda balık
🥬 Vejetaryen Seçenekler
Stir-Fried Vegetables – Çeşitli sebzeler wokta hafif kızartma
Vegetarian Dumplings – Sebzeli buharda veya kızartılmış mantı
Szechuan Eggplant – Acılı-sarımsaklı patlıcan
🍵 İçecekler
Yasemin Çayı
Yeşil Çay
Çin Birası (Tsingtao)
🍡 Tatlılar
Mochi Dondurma
Mango Puding
Kızarmış Dondurma
Hindistan Mutfağı Menüsü
Başlangıçlar (Starters / Appetizers)
Samosa – Baharatlı patates ve bezelye ile doldurulmuş üçgen kızarmış hamur.
Pakora – Sebze veya tavuk parçalarının nohut ununa batırılarak kızartılması.
Paneer Tikka – Marine edilmiş ev yapımı peynirin ızgarada pişirilmesi.
Aloo Tikki – Baharatlı patates köfteleri, nane yoğurt sosuyla.
Çorbalar (Soups)
Mulligatawny Çorbası – Baharatlı mercimek ve sebze çorbası, Hindistan kökenli.
Dal Shorba – Kırmızı mercimek çorbası, zencefil ve baharatlarla.
Ana Yemekler (Main Courses)
Butter Chicken (Murgh Makhani) – Tereyağlı ve kremalı sos ile pişirilmiş tavuk.
Chicken Tikka Masala – Izgara tavuk parçaları, baharatlı domates sosunda.
Paneer Butter Masala – Tereyağlı ve kremalı sosta ev yapımı peynir.
Lamb Rogan Josh – Yoğun baharatlı kuzu eti yemeği.
Chana Masala – Nohut yemeği, domates ve baharatlarla pişirilir.
Biryani (Tavuk, Kuzu veya Sebze) – Aromatik baharatlarla hazırlanmış pilav ve et/sebze karışımı.
Ekmek ve Pilavlar (Breads & Rice)
Naan – Fırınlanmış geleneksel Hint ekmeği.
Garlic Naan – Sarımsak aromalı yumuşak naan.
Roti / Chapati – Tam buğdaydan yapılan ince ekmek.
Jeera Rice – Kimyonlu pirinç pilavı.
Pulao – Baharatlı sebzeli pirinç pilavı.
Tatlılar (Desserts)
Gulab Jamun – Şerbetli, küçük kızarmış hamur topları.
Rasgulla – Hafif şerbetli süt topları.
Kheer – Pirinç ve süt ile yapılan baharatlı tatlı puding.
İçecekler (Beverages)
Mango Lassi – Mango ve yoğurt karışımı, ferahlatıcı içecek.
Masala Chai – Baharatlı Hint çayı.
Nimbu Pani – Limonlu ve hafif baharatlı soğuk içecek.
Kebap Çeşitleri Menüsü
Şiş Kebapları
Adana Kebap – Acılı kıyma, şişte mangalda pişirilir.
Urfa Kebap – Adana kebap gibi, ama acısız.
Tavuk Şiş – Marine edilmiş tavuk, şişte ızgara.
Kuzu Şiş – Lokum gibi kuzu eti, özel baharatlarla.
Döner ve Izgara Kebaplar
Et Döner – Özel baharatlarla marine edilmiş dana eti.
Tavuk Döner – Hafif ve yumuşak tavuk eti.
Ciğer Şiş – Kuşbaşı ciğer, biber ve soğanla ızgara.
Kuzu Pirzola – Izgarada kuzu pirzola, yanında biber ve domates.
Fırın ve Tepsi Kebapları
İskender Kebap – Dönerin tereyağı ve yoğurtla servis edilmesi.
Ali Nazik – Közlenmiş patlıcan ve kıymalı kebap karışımı.
Testi Kebabı – Kuzu eti, sebze ve baharatlarla testi içinde pişirilir.
Patlıcan Kebabı – Közlenmiş patlıcan ile kuzu veya dana eti.
Yöresel Kebaplar
Beyti Kebap – Kıyma, lavaş içinde, yoğurt ve sosla.
Çöp Şiş – Küçük kuşbaşı etler, biber ve domatesle.
Kağıt Kebabı – Et ve sebzeler kağıtta fırınlanır.
Süt Kebabı – Kuzu etinin özel sosla ızgarada pişirilmesi.
Sebzeli ve Mezeli Kombinler
Sebzeli Kebap Tabağı – Izgara sebzeler ve kebap çeşitleri.
Meze ile Kebap – Haydari, cacık ve ezme ile servis.
Pilav Üstü Kebap – Şiş veya dönerin pilavla sunulması.
Türk Mezeleri Menüsü
Soğuk Mezeler
Haydari – Yoğurt, sarımsak, nane ve zeytinyağı.
Cacık – Yoğurt, salatalık, sarımsak ve dereotu.
Acılı Ezme – Domates, biber, soğan ve baharat karışımı.
Şakşuka – Kızarmış patlıcan, kabak ve biberin domates sosuyla buluşması.
Fava – Bakla püresi, zeytinyağı ve limon.
Zeytinyağlı Enginar – Enginar, havuç, bezelye ve taze otlarla.
Zeytinyağlı Taze Fasulye – Limon ve zeytinyağı ile.
Zeytinyağlı Dolma – Asma yaprağına sarılmış pirinç ve ot dolması.
Roka Salatası – Roka, nar ekşisi ve zeytinyağı.
Kısır – İnce bulgur, domates, biber salçası ve taze otlar.
Turşu Çeşitleri – Lahana, salatalık, havuç ve biber turşuları.
Pancar Mezesi – Haşlanmış pancar, zeytinyağı ve sarımsak.
Atom – Acılı yoğurt ve ezme karışımı.
Sıcak Mezeler
Sigara Böreği – Peynirli çıtır yufka.
Paçanga Böreği – Pastırma ve kaşarlı yufka böreği.
Mücver – Kabak ve havuç mücveri, yoğurt sosuyla.
Karnıyarık Mini – Kıymalı patlıcan, fırında pişirilmiş.
Patlıcan Musakka – Patlıcan ve kıymalı karışım, fırınlanmış.
Mantı – Küçük hamur parçaları, yoğurt ve salçalı sos ile.
Kıymalı Börek – İnce yufka, kıyma ve baharatlarla hazırlanmış.
Deniz Ürünleri Mezeleri
Kalamar Tava – Kızarmış kalamar, limon ile.
Karides Güveç – Karides, domates ve baharatlarla fırınlanmış.
Hamsi Tava – Mısır unuyla kızartılmış taze hamsi.
Balık Kroket – Çıtır balık köfteleri.
Midye Dolma – Pirinç ve baharatla doldurulmuş midye.
Levrek Marin – Limon ve zeytinyağıyla marine edilmiş levrek.
Zeytinyağlılar ve Sebzeler
Zeytinyağlı Kabak – Hafif limonlu ve otlu.
Zeytinyağlı Kereviz – Kereviz sapı ve kökü, zeytinyağlı.
Zeytinyağlı Pırasa – Pırasa ve havuç karışımı.
Zeytinyağlı Patlıcan – Közlenmiş patlıcan, sarımsak ve domates.
Soslar ve Ekmekler
Ezme Sos – Acılı domates ve biber sosu.
Sarımsaklı Yoğurt – Mezelerle birlikte.
Acılı Biber Salçası – Tatlı veya acılı seçenek.
Pide ve Lavaş – Mezelerle servis için sıcak ekmekler.
Yunan Mezeleri Menüsü
Soğuk Mezeler (Kalıtesizler / Cold Appetizers)
Tzatziki – Yoğurt, salatalık, sarımsak ve zeytinyağı sosu.
Dolmades – Üzüm yaprağına sarılmış pirinç ve ot dolması.
Feta Saganaki – Kızarmış feta peyniri, limon ve zeytinyağı ile.
Horiatiki Salata (Yunan Salatası) – Domates, salatalık, kırmızı soğan, biber, zeytin ve feta peyniri.
Melitzanosalata – Patlıcan püresi, sarımsak ve zeytinyağı.
Sıcak Mezeler (Hot Appetizers)
Keftedes – Yunan köftesi, taze otlarla.
Loukaniko – Yunan usulü baharatlı sucuk, fırınlanmış.
Spanakopita – Ispanak ve feta peyniri ile yapılan yufka böreği.
Calamari Tiganito – Kızarmış kalamar, limon ile servis edilir.
Deniz Ürünleri Mezeleri
Gavros Marinatos – Marine edilmiş hamsi.
Octapodi Sti Skhara – Izgara ahtapot, zeytinyağı ve limon sosuyla.
Mussels Saganaki – Midye, domates sosu ve feta ile fırınlanmış.
Ekmek ve Soslar
Pita Ekmeği – Mezelerle birlikte servis edilir.
Skordalia – Sarımsak ve patates püresi sosu.
Olive Tapenade – Siyah zeytin ve kapari karışımı sos.
Akdeniz – Ege – İtalyan Füzyon Menü
🥘 Ana Yemekler (Primi & Secondi)
Risotto ai Frutti di Mare e Limone – Karides, kalamar ve midye ile limon aromalı kremalı risotto.
Tagliatelle al Pesto di Pistacchio con Gamberi – Fıstık pesto ve jumbo karidesli ev yapımı makarna.
Branzino al Forno con Erbe Mediterranee – Fırınlanmış levrek, Ege otları ve zeytinyağı ile.
Pollo alla Mediterranea – Izgara tavuk, domates, kapari ve zeytin soslu.
Filetto di Manzo alla Griglia – Izgara bonfile, trüf yağı ile tatlandırılmış patates püresi ve sebzeler.
🥗 Yan Lezzetler
Patate al Rosmarino e Sale Marino – Biberiye ve deniz tuzlu fırınlanmış patates.
Verdure Grigliate con Olio d’Oliva – Izgara mevsim sebzeleri, sarımsak ve zeytinyağı ile.
Insalata di Rucola e Arancia – Roka, portakal dilimleri ve narenciye vinaigrette.
🍰 Tatlılar (Dolci)
Tiramisù al Limoncello – Limonlu Tiramisu, Mascarpone ve limoncello likörü ile.
Panna Cotta ai Frutti di Bosco – Vanilya aromalı panna cotta, taze orman meyveleri sosu.
Gelato Artigianale – Ev yapımı dondurmalar: Fıstık, Çikolata, Vanilya.
🍸 İçecekler ve Kokteyller
Mediterranean Breeze – Cin, limon suyu, narenciye likörü ve soda.
Aegean Sunset – Prosecco, portakal likörü ve taze nar.
Herbal Negroni – Ege otları infüzyonlu Cin, Vermut ve Campari.
Espresso Italiano – Klasik İtalyan espresso, latte veya cappuccino opsiyonu