volkan chef
volkan chef
executive chef kökenli fmdanışman egitmen cheftruzim işletmecirestaurant otelmenü planlamaişletmeci

Hakkında

Volkan Bozokluoğlu Kimdir :Volkan Bozokluoğluhalen otel & restaurantişletmeciliği ve danışmanlığı yapmaktadır.Aşçıbaşı kökenli olan turizm profesyoneli çeşitli dallarda şampiyonluklara ve derecelere sahiptir.truzimfaaliyet gösteren önemli otel markalarında yönetici olarak görev alan Volkan Şef, halen bir çok otel ve restaurant için profesyonel çözümler üretmektedir. Volkan Bozokluoğlubugüne kadar biçok kişiyi eğiterek sektöre nitelikli iş gücü kazandırmıştır.Deneyimli şef , Gıda ve Hijyen Mevzuatı, Gastronomi turizmi, Bütçeleme ve Maliyet Yönetimi, Yiyecek & İçecek ve Mutfak yönetimi gibi bir çok alanda uzmanlıklara sahiptir.Maestrohead chefexecutuve chef

volkan chef
volkan chef
executive chef kökenli fmdanışman egitmen cheftruzim işletmecirestaurant otelmenü planlamaişletmeci
5 gün önce

🍣 Japon Mutfağı Menü 🌸
🥢 Başlangıçlar & Meze

Edamame (Tuzlu Soya Fasulyesi)

Gyoza (Japon Mantısı)

Takoyaki (Ahtapot Topları)

Agedashi Tofu (Kızarmış Tofu)

Seaweed Salad (Deniz Yosunu Salatası)

🍣 Sushi & Sashimi

Nigiri Sushi (Somon, Ton Balığı, Karides)

Maki Roll (California Roll, Avokado Roll)

Sashimi (Taze Çiğ Balık Dilimleri)

Temaki (El Sushi)

🍲 Çorba & Sıcak Yemekler

Miso Çorbası

Ramen (Tavuk, Tonkotsu veya Vejetaryen)

Udon (Kalın Buğday Eriştesi)

Yakitori (Izgara Tavuk Şiş)

Tempura (Sebze ve Deniz Ürünleri Kızartması)

🥗 Salatalar & Yan Lezzetler

Sunomono (Salatalık ve Deniz Ürünleri Salatası)

Hijiki (Japon Yosunu Salatası)

Pickled Vegetables (Turşu Çeşitleri)

🍡 Tatlılar

Mochi (Pirinç Unu Tatlısı)

Dorayaki (Tatlı Kırmızı Fasulye Dolgulu Krep)

Matcha (Yeşil Çay) Dondurma

Taiyaki (Balık Şeklinde Tatlı Hamur)

🍵 İçecekler

Yeşil Çay (Sencha, Matcha)

Sake (Pirinç Şarabı)

Soju & Japon Bira

Yuzu Limonata

volkan chef
volkan chef
executive chef kökenli fmdanışman egitmen cheftruzim işletmecirestaurant otelmenü planlamaişletmeci
5 gün önce

🌿 Ege Mutfağı Menü 🌿
🥗 Başlangıçlar & Mezeler

Zeytinyağlı Börülce

Kabak Çiçeği Dolması

Enginar Dolması

Fava (Ege usulü bakla ezmesi)

Şakşuka

Turp Otu Salatası

Radika & Hardal Otu Haşlaması

🐟 Denizden

Izgara Çipura

Sardalya Izgara

Ahtapot Söğüş

Midye Tava

Karides Güveç

Levrek Buğulama

🍅 Salatalar

Zeytinli & Kekikli Domates Salatası

Girit Salatası (Lor, ceviz, zeytinyağı)

Deniz Börülcesi Salatası

Narlı Roka Salatası

🍲 Ana Yemekler

Ege Usulü Kuzu Tandır

Otlu Mücver

Kuru Börülce Yemeği

Girit Köftesi

Zeytinyağlı Bamya

Kuşkonmazlı Pilav

🍋 Tatlılar

Lor Tatlısı

Kabak Tatlısı (tahinli, cevizli)

İncir Uyutması

Zerde

Cevizli Şambali

🍷 İçecekler

Şarap (Urla & Bozcaada üzümleri)

Rakı & Ege Mezeleri

Ev Yapımı Limonata

Kekik Çayı

Sakızlı Türk Kahvesi

volkan chef
volkan chef
executive chef kökenli fmdanışman egitmen cheftruzim işletmecirestaurant otelmenü planlamaişletmeci
5 gün önce

🌊 Akdeniz Mutfağı Menü 🌿
🥗 Başlangıçlar & Mezeler

Zeytinyağlı Yaprak Sarma

Fava (Bakla Ezmesi)

Humus & Babagannuş

Zeytinyağlı Enginar Kalbi

Girit Ezmesi (Lor, zeytinyağı, baharat)

Karides Güveç

🐟 Denizden

Izgara Levrek (Limon soslu)

Kalamar Tava & Sarımsaklı Yoğurt

Karidesli Spagetti

Midye Dolma

Ahtapot Izgara

🍅 Salatalar

Akdeniz Salatası (zeytin, keçi peyniri, domates, roka)

Çoban Salata

Roka & Nar Ekşili Salata

Kinoalı Sebze Salatası

🍝 Ana Yemekler

Tavuk Souvlaki (Şiş)

Kuzu İncik Fırında

Musakka

Zeytinyağlı Sebze Güveci

Deniz Mahsullü Risotto

🍋 Tatlılar

Fırınlanmış İncir & Bal

Portakallı Revani

Baklava Çeşitleri

Limonlu Cheesecake

Dondurma Üzerinde Zeytinyağı & Fesleğen

🍷 İçecekler

Beyaz & Kırmızı Şarap

Rakı & Meze Uyumu

Limonata

Soğuk Çay & Taze Nane

Türk Kahvesi & Likör

volkan chef
volkan chef
executive chef kökenli fmdanışman egitmen cheftruzim işletmecirestaurant otelmenü planlamaişletmeci
7 gün önce
user feed images
volkan chef
volkan chef
executive chef kökenli fmdanışman egitmen cheftruzim işletmecirestaurant otelmenü planlamaişletmeci
7 gün önce

🏮 Çin Mutfağı Menü 🏮
🥟 Başlangıçlar

Spring Rolls (Çin Böreği) – Sebzeli çıtır rulolar, tatlı-ekşi sos ile

Wonton Çorbası – Tavuklu wonton mantısı ve sebzeli et suyu

Edamame – Tuzlanmış haşlanmış soya fasulyesi

🍜 Çorbalar

Hot & Sour Soup (Acı-Ekşi Çorba) – Mantarlı, tofu ve baharatlı çorba

Chicken Corn Soup – Tavuk ve mısır taneleriyle hafif çorba

🍲 Ana Yemekler

Kung Pao Chicken – Fıstıklı, biberli, acılı tavuk

Beef with Broccoli – Soya soslu, brokolili ince dana eti

Sweet & Sour Pork – Ananas ve biber ile tatlı-ekşi soslu domuz eti

Peking Duck (Pekin Ördeği) – İnce kreplerle servis edilen çıtır ördek

Mapo Tofu – Baharatlı kıymalı soslu tofu

Chow Mein – Sebzeli, tavuklu ya da deniz mahsullü kızarmış erişte

Fried Rice – Yumurta, sebze, tavuk veya karides ile

🐟 Deniz Mahsulları

Sweet Chili Shrimp – Acı-tatlı soslu karides

Steamed Fish with Ginger & Soy – Zencefil ve soya soslu buharda balık

🥬 Vejetaryen Seçenekler

Stir-Fried Vegetables – Çeşitli sebzeler wokta hafif kızartma

Vegetarian Dumplings – Sebzeli buharda veya kızartılmış mantı

Szechuan Eggplant – Acılı-sarımsaklı patlıcan

🍵 İçecekler

Yasemin Çayı

Yeşil Çay

Çin Birası (Tsingtao)

🍡 Tatlılar

Mochi Dondurma

Mango Puding

Kızarmış Dondurma

volkan chef
volkan chef
executive chef kökenli fmdanışman egitmen cheftruzim işletmecirestaurant otelmenü planlamaişletmeci
7 gün önce

Hindistan Mutfağı Menüsü
Başlangıçlar (Starters / Appetizers)

Samosa – Baharatlı patates ve bezelye ile doldurulmuş üçgen kızarmış hamur.

Pakora – Sebze veya tavuk parçalarının nohut ununa batırılarak kızartılması.

Paneer Tikka – Marine edilmiş ev yapımı peynirin ızgarada pişirilmesi.

Aloo Tikki – Baharatlı patates köfteleri, nane yoğurt sosuyla.

Çorbalar (Soups)

Mulligatawny Çorbası – Baharatlı mercimek ve sebze çorbası, Hindistan kökenli.

Dal Shorba – Kırmızı mercimek çorbası, zencefil ve baharatlarla.

Ana Yemekler (Main Courses)

Butter Chicken (Murgh Makhani) – Tereyağlı ve kremalı sos ile pişirilmiş tavuk.

Chicken Tikka Masala – Izgara tavuk parçaları, baharatlı domates sosunda.

Paneer Butter Masala – Tereyağlı ve kremalı sosta ev yapımı peynir.

Lamb Rogan Josh – Yoğun baharatlı kuzu eti yemeği.

Chana Masala – Nohut yemeği, domates ve baharatlarla pişirilir.

Biryani (Tavuk, Kuzu veya Sebze) – Aromatik baharatlarla hazırlanmış pilav ve et/sebze karışımı.

Ekmek ve Pilavlar (Breads & Rice)

Naan – Fırınlanmış geleneksel Hint ekmeği.

Garlic Naan – Sarımsak aromalı yumuşak naan.

Roti / Chapati – Tam buğdaydan yapılan ince ekmek.

Jeera Rice – Kimyonlu pirinç pilavı.

Pulao – Baharatlı sebzeli pirinç pilavı.

Tatlılar (Desserts)

Gulab Jamun – Şerbetli, küçük kızarmış hamur topları.

Rasgulla – Hafif şerbetli süt topları.

Kheer – Pirinç ve süt ile yapılan baharatlı tatlı puding.

İçecekler (Beverages)

Mango Lassi – Mango ve yoğurt karışımı, ferahlatıcı içecek.

Masala Chai – Baharatlı Hint çayı.

Nimbu Pani – Limonlu ve hafif baharatlı soğuk içecek.

volkan chef
volkan chef
executive chef kökenli fmdanışman egitmen cheftruzim işletmecirestaurant otelmenü planlamaişletmeci
7 gün önce

Kebap Çeşitleri Menüsü
Şiş Kebapları

Adana Kebap – Acılı kıyma, şişte mangalda pişirilir.

Urfa Kebap – Adana kebap gibi, ama acısız.

Tavuk Şiş – Marine edilmiş tavuk, şişte ızgara.

Kuzu Şiş – Lokum gibi kuzu eti, özel baharatlarla.

Döner ve Izgara Kebaplar

Et Döner – Özel baharatlarla marine edilmiş dana eti.

Tavuk Döner – Hafif ve yumuşak tavuk eti.

Ciğer Şiş – Kuşbaşı ciğer, biber ve soğanla ızgara.

Kuzu Pirzola – Izgarada kuzu pirzola, yanında biber ve domates.

Fırın ve Tepsi Kebapları

İskender Kebap – Dönerin tereyağı ve yoğurtla servis edilmesi.

Ali Nazik – Közlenmiş patlıcan ve kıymalı kebap karışımı.

Testi Kebabı – Kuzu eti, sebze ve baharatlarla testi içinde pişirilir.

Patlıcan Kebabı – Közlenmiş patlıcan ile kuzu veya dana eti.

Yöresel Kebaplar

Beyti Kebap – Kıyma, lavaş içinde, yoğurt ve sosla.

Çöp Şiş – Küçük kuşbaşı etler, biber ve domatesle.

Kağıt Kebabı – Et ve sebzeler kağıtta fırınlanır.

Süt Kebabı – Kuzu etinin özel sosla ızgarada pişirilmesi.

Sebzeli ve Mezeli Kombinler

Sebzeli Kebap Tabağı – Izgara sebzeler ve kebap çeşitleri.

Meze ile Kebap – Haydari, cacık ve ezme ile servis.

Pilav Üstü Kebap – Şiş veya dönerin pilavla sunulması.

volkan chef
volkan chef
executive chef kökenli fmdanışman egitmen cheftruzim işletmecirestaurant otelmenü planlamaişletmeci
7 gün önce

Türk Mezeleri Menüsü
Soğuk Mezeler

Haydari – Yoğurt, sarımsak, nane ve zeytinyağı.

Cacık – Yoğurt, salatalık, sarımsak ve dereotu.

Acılı Ezme – Domates, biber, soğan ve baharat karışımı.

Şakşuka – Kızarmış patlıcan, kabak ve biberin domates sosuyla buluşması.

Fava – Bakla püresi, zeytinyağı ve limon.

Zeytinyağlı Enginar – Enginar, havuç, bezelye ve taze otlarla.

Zeytinyağlı Taze Fasulye – Limon ve zeytinyağı ile.

Zeytinyağlı Dolma – Asma yaprağına sarılmış pirinç ve ot dolması.

Roka Salatası – Roka, nar ekşisi ve zeytinyağı.

Kısır – İnce bulgur, domates, biber salçası ve taze otlar.

Turşu Çeşitleri – Lahana, salatalık, havuç ve biber turşuları.

Pancar Mezesi – Haşlanmış pancar, zeytinyağı ve sarımsak.

Atom – Acılı yoğurt ve ezme karışımı.

Sıcak Mezeler

Sigara Böreği – Peynirli çıtır yufka.

Paçanga Böreği – Pastırma ve kaşarlı yufka böreği.

Mücver – Kabak ve havuç mücveri, yoğurt sosuyla.

Karnıyarık Mini – Kıymalı patlıcan, fırında pişirilmiş.

Patlıcan Musakka – Patlıcan ve kıymalı karışım, fırınlanmış.

Mantı – Küçük hamur parçaları, yoğurt ve salçalı sos ile.

Kıymalı Börek – İnce yufka, kıyma ve baharatlarla hazırlanmış.

Deniz Ürünleri Mezeleri

Kalamar Tava – Kızarmış kalamar, limon ile.

Karides Güveç – Karides, domates ve baharatlarla fırınlanmış.

Hamsi Tava – Mısır unuyla kızartılmış taze hamsi.

Balık Kroket – Çıtır balık köfteleri.

Midye Dolma – Pirinç ve baharatla doldurulmuş midye.

Levrek Marin – Limon ve zeytinyağıyla marine edilmiş levrek.

Zeytinyağlılar ve Sebzeler

Zeytinyağlı Kabak – Hafif limonlu ve otlu.

Zeytinyağlı Kereviz – Kereviz sapı ve kökü, zeytinyağlı.

Zeytinyağlı Pırasa – Pırasa ve havuç karışımı.

Zeytinyağlı Patlıcan – Közlenmiş patlıcan, sarımsak ve domates.

Soslar ve Ekmekler

Ezme Sos – Acılı domates ve biber sosu.

Sarımsaklı Yoğurt – Mezelerle birlikte.

Acılı Biber Salçası – Tatlı veya acılı seçenek.

Pide ve Lavaş – Mezelerle servis için sıcak ekmekler.

volkan chef
volkan chef
executive chef kökenli fmdanışman egitmen cheftruzim işletmecirestaurant otelmenü planlamaişletmeci
7 gün önce

Yunan Mezeleri Menüsü
Soğuk Mezeler (Kalıtesizler / Cold Appetizers)

Tzatziki – Yoğurt, salatalık, sarımsak ve zeytinyağı sosu.

Dolmades – Üzüm yaprağına sarılmış pirinç ve ot dolması.

Feta Saganaki – Kızarmış feta peyniri, limon ve zeytinyağı ile.

Horiatiki Salata (Yunan Salatası) – Domates, salatalık, kırmızı soğan, biber, zeytin ve feta peyniri.

Melitzanosalata – Patlıcan püresi, sarımsak ve zeytinyağı.

Sıcak Mezeler (Hot Appetizers)

Keftedes – Yunan köftesi, taze otlarla.

Loukaniko – Yunan usulü baharatlı sucuk, fırınlanmış.

Spanakopita – Ispanak ve feta peyniri ile yapılan yufka böreği.

Calamari Tiganito – Kızarmış kalamar, limon ile servis edilir.

Deniz Ürünleri Mezeleri

Gavros Marinatos – Marine edilmiş hamsi.

Octapodi Sti Skhara – Izgara ahtapot, zeytinyağı ve limon sosuyla.

Mussels Saganaki – Midye, domates sosu ve feta ile fırınlanmış.

Ekmek ve Soslar

Pita Ekmeği – Mezelerle birlikte servis edilir.

Skordalia – Sarımsak ve patates püresi sosu.

Olive Tapenade – Siyah zeytin ve kapari karışımı sos.

volkan chef
volkan chef
executive chef kökenli fmdanışman egitmen cheftruzim işletmecirestaurant otelmenü planlamaişletmeci
7 gün önce

Akdeniz – Ege – İtalyan Füzyon Menü

🥘 Ana Yemekler (Primi & Secondi)

Risotto ai Frutti di Mare e Limone – Karides, kalamar ve midye ile limon aromalı kremalı risotto.

Tagliatelle al Pesto di Pistacchio con Gamberi – Fıstık pesto ve jumbo karidesli ev yapımı makarna.

Branzino al Forno con Erbe Mediterranee – Fırınlanmış levrek, Ege otları ve zeytinyağı ile.

Pollo alla Mediterranea – Izgara tavuk, domates, kapari ve zeytin soslu.

Filetto di Manzo alla Griglia – Izgara bonfile, trüf yağı ile tatlandırılmış patates püresi ve sebzeler.

🥗 Yan Lezzetler

Patate al Rosmarino e Sale Marino – Biberiye ve deniz tuzlu fırınlanmış patates.

Verdure Grigliate con Olio d’Oliva – Izgara mevsim sebzeleri, sarımsak ve zeytinyağı ile.

Insalata di Rucola e Arancia – Roka, portakal dilimleri ve narenciye vinaigrette.

🍰 Tatlılar (Dolci)

Tiramisù al Limoncello – Limonlu Tiramisu, Mascarpone ve limoncello likörü ile.

Panna Cotta ai Frutti di Bosco – Vanilya aromalı panna cotta, taze orman meyveleri sosu.

Gelato Artigianale – Ev yapımı dondurmalar: Fıstık, Çikolata, Vanilya.

🍸 İçecekler ve Kokteyller

Mediterranean Breeze – Cin, limon suyu, narenciye likörü ve soda.

Aegean Sunset – Prosecco, portakal likörü ve taze nar.

Herbal Negroni – Ege otları infüzyonlu Cin, Vermut ve Campari.

Espresso Italiano – Klasik İtalyan espresso, latte veya cappuccino opsiyonu