Bugün Ne Pişirsem?

Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
14.04.2022
Helvai Hakani Tarifi

Bu tarife bayılıyorum! Ramazan ayına özel lezzetlerden: Helva-i Hakani tarifi nasıl yapılır? Tam ölçülü Helva-i Hakani yapmanın püf noktaları nelerdir?

40 Dakika
4-6 Kişilik
116B Görüntüleme
Murat Yıldız
Murat Yıldız
Mövenpick Hotel - Executive Chef
27.05.2020
Patlıcan Oturtma Tarifi

Patlıcan Oturtma, geleneksel Türk mutfağının en sevilen ve doyurucu yemeklerinden biridir. Lezzeti ile patlıcan yemeklerinin baş tacı olan Patlıcan Oturtma diğer adıyla Musakka tarifi nasıl yapılır?

65 Dakika
4-6 Kişilik
109B Görüntüleme
Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
14.01.2021
Gavurdağı Salatası Tarifi

Gavurdağı, Türkiye’de Akdeniz Bölgesi’nde Toros sıradağlarında bir zirvedir. Bu salata da özellikle o yörede yol üstünde bulunan birçok lokantanın favori salatasıdır. Tek tarifi olmamakla birlikte içindeki malzemeler de mevsimsel olarak değişir. Ancak nar ekşisi, ceviz içi ve kuru nane bu salatanın olmazsa olmazıdır. Gavurdağı salatası nasıl yapılır?

25 Dakika
2-4 Kişilik
191B Görüntüleme
09.04.2021
Patates Püresi Tarifi

Patates püresi, hemen hemen her yemeğin yanına yakışan klasik bir garnitürdür. Ancak, doğru malzemeler ve tekniği kullanarak hazırlanan orijinal bir patates püresi, sofranıza bambaşka bir lezzet katabilir. Bu tarifte, tam kıvamında, kremsi ve lezzetli patates püresi yapmanın püf noktalarını da bulacaksınız!

45 Dakika
4-6 Kişilik
169B Görüntüleme