Süt ve domatesin mükemmel uyumunu tatmak için pratik ve kolayca hazırlayabileceğiniz bu çorba, aynı zamanda farklı baharatlarla tatlandırılarak damak zevkinize göre özelleştirilebilir. Sütlü domates çorbası, hem sağlıklı hem de doyurucu bir alternatif sunar. Tam kıvamında domates çorbası tarifi için gerekli malzemeler nelerdir? İşte detaylar...
İzmir’in en güzel ve en meşhur yemeklerinden, sulu İzmir Köfte tarifi nasıl yapılır? İzmir köfte tarifinin püf noktaları nelerdir?
Gavurdağı, Türkiye’de Akdeniz Bölgesi’nde Toros sıradağlarında bir zirvedir. Bu salata da özellikle o yörede yol üstünde bulunan birçok lokantanın favori salatasıdır. Tek tarifi olmamakla birlikte içindeki malzemeler de mevsimsel olarak değişir. Ancak nar ekşisi, ceviz içi ve kuru nane bu salatanın olmazsa olmazıdır. Gavurdağı salatası nasıl yapılır?
Türk mutfağının en sevilen klasiklerinden biri olan arpa şehriyeli pirinç pilavı, hem ana yemeklerin hem de et ve sebze yemeklerinin en iyi eşlikçilerindendir. “Arpa şehriyeli pilav nasıl yapılır?”, “Tane tane pirinç pilavı pişirmenin püf noktaları nelerdir?” diye merak ediyorsanız, doğru yerdesiniz! Kıvamında, yapışmayan ve mis gibi tereyağı kokan pilav yapmak artık çok kolay. İşte adım adım tam ölçülü, lezzet garantili pirinç pilavı tarifi!
Bugün Türk mutfağında hala popülerliğini koruyan komposto, kültürel mirasımızın bir parçası olarak değerini sürdürmektedir. Kompostonun kökeni, Orta Asya Türk kültürüne dayanmaktadır ve zamanla Osmanlı İmparatorluğu'nun büyüklüğüyle birlikte farklı bölgelerde farklı şekillerde hazırlanmıştır. Genellikle su, şeker, taze meyvelerden yapılan komposto, Ramazan ayında iftar sofralarında, bayramlarda ve özel günlerde ikram edilmiştir. Peki, meyveli komposto tarifi nasıl yapılır? Karışık meyveli komposto yapmanın püf noktaları nelerdir? İşte tüm detaylarıyla, tam ölçülü komposto tarifi…