Bugün Ne Pişirsem?

Erkan Kıyıcıoğlu
Erkan Kıyıcıoğlu
Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Öğretmeni
31.01.2019
Tarhana Çorbası Tarifi

Türk mutfağının en eski ve en sağlıklı çorbalarından biri olan tarhana çorbası, fermente edilmiş tarhana ile hazırlanan besleyici ve şifalı bir lezzettir. Soğuk kış günlerinde içinizi ısıtan bu çorba, doğal probiyotikler içerdiği için bağışıklık sistemini destekler. Peki, tarhana çorbası nasıl yapılır? İşte kıvamı tam tutan, nefis ve geleneksel tarhana çorbası tarifi!

40 Dakika
6-8 Kişilik
488B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
28.05.2019
Kalburabastı Tarifi

Kalburabastı adı hamurunun bir kalbura ya da kevgire bastırılmasından almıştır. Ramazan veya kurban bayramında ikram edebileceğiniz en geleneksel tatlılardan biri olan Kalburabastı tarifi nasıl yapılır? Lezzetli kalburabastı yapılışı ve kıyır kıyır kalburabastı tarifi...

50 Dakika
6-8 Kişilik
56B Görüntüleme
Murat Yıldız
Murat Yıldız
Mövenpick Hotel - Executive Chef
28.05.2020
Acılı Kuru Fasulye Tarifi

Acılı Kuru Fasulye, Türk mutfağının vazgeçilmez yemeklerinden biri olup, baharatların ve acının mükemmel uyumunu sunar. Yumuşacık kuru fasulyelerin, acı biber ve zengin baharatlarla buluştuğu bu tarif, hem doyurucu hem de lezzetli bir alternatiftir. Bol acılı güveçte kuru fasulye tarifi nasıl yapılır?

70 Dakika
4-6 Kişilik
41B Görüntüleme
Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
24.12.2020
Sarımsaklı Pilav Tarifi

Salma tekniği ile yapılan bir pilav bence başyapıttır! Sarımsak ve sirkenin beraber pişmesi kokuyu azaltırken sarımsakları merhem gibi yapıyor. Unutmayın, iyi bir pilav mutlaka bakır kazanda pişer! Bir de pilav tenceresinin dibinde yağ görünmezse pilav makbul sayılmaz! 😊 Bol sarımsaklı pilav tarifi nasıl yapılır?

45 Dakika
4-6 Kişilik
69B Görüntüleme
04.05.2021
Kuru Cacık Tarifi

Ferah kuru cacık tarifi: Kuru cacık nasıl yapılır? Şipşak hazırlayabileceğiniz, leziz bir meze tarifi! Kuru cacık yapmanın püf noktaları nelerdir?

20 Dakika
2-4 Kişilik
95B Görüntüleme