Bugün Ne Pişirsem?

Erkan Kıyıcıoğlu
Erkan Kıyıcıoğlu
Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Öğretmeni
18.01.2019
Mercimek Çorbası Tarifi

Türk mutfağının vazgeçilmezi olan mercimek çorbası, hem besleyici hem de pratik yapımıyla sofraların en sevilen lezzetlerinden biri! Peki, kıvamı tam tutan, lokanta usulü mercimek çorbası nasıl yapılır? Bu tarifte, çorbanızın pürüzsüz ve lezzetli olması için dikkat etmeniz gereken püf noktalarını keşfedeceksiniz. İşte, en iyi mercimek çorbası tarifini hazırlamanız için bilmeniz gereken her şey! 🍲🔥

70 Dakika
8-10 Kişilik
448B Görüntüleme
Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
08.05.2019
Hamsiköy Fırın Sütlacı Tarifi

Meşhur Hamsiköy Sütlacı nasıl yapılır? Hamsiköy fırın sütlacı tarifi yapmanın püf noktaları nelerdir?

90 Dakika
2-4 Kişilik
101B Görüntüleme
Murat Yıldız
Murat Yıldız
Mövenpick Hotel - Executive Chef
18.05.2020
Fırında İzmir Köfte Tarifi

İzmir mutfağının en sevilen ve pratik yemeklerinden biri olan fırında İzmir köfte, lezzetli köfteler ve bol domatesli sosun mükemmel birleşimidir. Hem pratik hem de doyurucu bu yemek, özellikle akşam yemeklerinde sevdiklerinizle paylaşabileceğiniz harika bir seçenektir. Fırında pişerek hem lezzetini artıran hem de yağ oranını düşüren patatesli İzmir köfte, geleneksel Türk mutfağının olmazsa olmazlarından biridir. Eğer siz de evde bu eşsiz lezzeti hazırlamak istiyorsanız, adım adım tarifi ve ipuçlarıyla fırında İzmir köfte nasıl yapılır keşfetmeye hazır olun!

70 Dakika
6-8 Kişilik
137B Görüntüleme
Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
14.01.2021
Gavurdağı Salatası Tarifi

Gavurdağı, Türkiye’de Akdeniz Bölgesi’nde Toros sıradağlarında bir zirvedir. Bu salata da özellikle o yörede yol üstünde bulunan birçok lokantanın favori salatasıdır. Tek tarifi olmamakla birlikte içindeki malzemeler de mevsimsel olarak değişir. Ancak nar ekşisi, ceviz içi ve kuru nane bu salatanın olmazsa olmazıdır. Gavurdağı salatası nasıl yapılır?

25 Dakika
2-4 Kişilik
198B Görüntüleme
02.08.2021
Arpa Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi

Türk mutfağının en sevilen klasiklerinden biri olan arpa şehriyeli pirinç pilavı, hem ana yemeklerin hem de et ve sebze yemeklerinin en iyi eşlikçilerindendir. “Arpa şehriyeli pilav nasıl yapılır?”, “Tane tane pirinç pilavı pişirmenin püf noktaları nelerdir?” diye merak ediyorsanız, doğru yerdesiniz! Kıvamında, yapışmayan ve mis gibi tereyağı kokan pilav yapmak artık çok kolay. İşte adım adım tam ölçülü, lezzet garantili pirinç pilavı tarifi!

40 Dakika
4-6 Kişilik
107B Görüntüleme