Tarif

Acılı Meze Tarifi

Bu güzel meze, her yemeğin yanına yakışır. Bol acılı meze tarifi nasıl yapılır?
25 Dakika
2-4 Kişilik
Sıcak/Soğuk Meze Tarifleri
Karıştırma
Acılı Meze Tarifi
Paylaş
  • 55B
  • 198
  • Kaydet

Acılı Meze Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2 adet kapya kırmızı biber
2 adet fırınlanmış tost ekmeği
50 g ceviz içi
2 adet meksika biberi
10 g kimyon
2 diş sarımsak
40 g acı biber salçası
5 g tuz
70 ml zeytinyağı

Acılı Meze Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kırmızı kapya biberleri közleyin, kabuklarını soyun. Tohumlarını ayıklayın ve gelişi güzel doğrayın.
  • Fırınlanmış tost ekmeklerini ufalayın. Cevizi havanda dövün.
  • Geniş bir kasede; közlenmiş kırmızı ve meksika biberleri, ekmek, ceviz, kimyon, sarımsak, acı biber salçası ve tuzu harmanlayın.
  • Tüm malzemeyi tekrar havanda dövün. Son olarak zeytinyağını ekleyip eze eze mezeye yedirin ve servise hazır hale getirin.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
5.0
4 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Sıcak/Soğuk Meze Tarifleri

Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Otlu Cacık Tarifi
15 Dakika
2 Kişilik
21B Görüntüleme
Melih Yıldırım
Melih Yıldırım
Bi Küçük Meyhane - Kurucu Şefi
Pancarlı Brüksel Lahanası Tarifi
23B Görüntüleme
Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Balkabaklı Humus Tarifi
60 Dakika
2-4 Kişilik
22B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.