Tarif

Anadolu Cacığı Tarifi

Bol malzemeli kuru cacık tarifi nasıl yapılır? Kolay ve pratik cacık yapımı için tarif videomuzu izlemeyi unutmayın.
15 Dakika
2-4 Kişilik
Sıcak/Soğuk Meze Tarifleri
Soğuk
Paylaş
  • 17B
  • 41
  • Kaydet

Anadolu Cacığı Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
250 g Pınar Yoğurt
Pınar
95 g Pınar Ekşi Krema
Pınar
3-4 adet salatalık
1 diş ezilmiş sarımsak
1/2 demet taze nane
yeteri kadar tuz
3-4 g sumak
120 ml soğuk su

Anadolu Cacığı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Karıştırma kabına yoğurdu ve ekşi kremayı koyup iyice karıştırın.
  • Karıştırdıktan sonra salatalıkları rendeleyin.
  • Sarımsağı da ezerek içerisine ekleyin.
  • Naneleri ince ince kıyıp diğer malzemeler ile güzelce karıştırın.
  • Son olarak tuz, sumak ve soğuk su ekleyerek iyice karıştırın.
  • Kaselere aldıktan sonra üzerilerine bir yemek kaşığı zeytinyağı gezdirip sumakla süsleyin.

Anadolu Cacığı Tarifi Püf Noktası

*Tarif videomuza, Kısık Ateş Akademi TV (YouTube) kanalımızdan ulaşabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
5.0
4 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Sıcak/Soğuk Meze Tarifleri

Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Pınar Beyazlı Köz Biber Tarifi
29B Görüntüleme
Buğdaylı Yoğurtlu Kabak Tarifi
26B Görüntüleme
Yumurta Mezesi Tarifi
30 Dakika
4-6 Kişilik
25B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.