- Tarifler
- Diğer Tarifler
- Kuru Cranberry (Turna Yemişi) Hoşafı Tarifi
Tarif
Kuru Cranberry (Turna Yemişi) Hoşafı Tarifi
Klasik kuru meyve hoşaflarına modern ve lezzetli bir dokunuş: Turna yemişi (cranberry) hoşafı! Hafif ekşi ve aromatik tadıyla et yemeklerinin yanında ferahlatıcı bir tamamlayıcı olan bu hoşaf, özellikle farklı tatlar denemek isteyenler için harika bir alternatif. İşte tüm detaylarıyla kuru meyveli hoşaf tarifi!

Paylaş
- 1B
- 3
- Kaydet
Kuru Cranberry (Turna Yemişi) Hoşafı Tarifi Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 litre içme suyu
70 g toz şeker
100 g kurutulmuş turna yemişi (cranberry)
1-2 adet karanfil (isteğe bağlı)
Kuru Cranberry (Turna Yemişi) Hoşafı Tarifi Nasıl Yapılır?
- 1Kurutulmuş cranberry'leri bol suyla yıkayıp süzün.
- 2Derin bir tencerede içme suyu ve toz şekeri karıştırarak kaynamaya bırakın.
- 3Su kaynadığında turna yemişlerini tencereye ilave edin.
- 412-15 dakika boyunca, kısık ateşte hoşaf kıvamını alana kadar pişirin.
- 5Hoşafa derinlik katmak isterseniz 1-2 adet karanfili ekleyin. 3-4 dakika sonra çıkarabilirsiniz.
- 6Hoşafı oda sıcaklığına getirin ve ardından buzdolabına alarak birkaç saat dinlendirin.
- 7Soğuk olarak servis edin. Et yemekleri veya pilavla birlikte harika bir uyum yakalayabilirsiniz. Afiyet olsun.
Kuru Cranberry (Turna Yemişi) Hoşafı Tarifi Püf Noktası
- Tarif videomuza, Kısık Ateş Akademi TV (YouTube) kanalımızdan ulaşabilirsiniz.
- Turna yemişi hafif buruk tadıyla özellikle kırmızı et yemeklerinin yanında mükemmel bir denge oluşturur. Karanfil ise hoşafınıza nostaljik bir aroma katar, ama fazla bekletmemeye dikkat edin.

Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
5.0
1 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Diğer Tarifler
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.