Tarif

Taze Otlu Sarımsaklı Tereyağı Tarifi

Yemeklerinize, kahvaltı sofralarınıza ekstra aroma veren taze otlu sarımsaklı tereyağı tarifi nasıl yapılır? Bol sarımsaklı, aromatik tereyağı tarifinin püf noktaları nelerdir?
30 Dakika
8-10 Kişilik
Diğer Tarifler
Pişirilmez
Taze Otlu Sarımsaklı Tereyağı Tarifi
Paylaş
  • 33B
  • 113
  • Kaydet

Taze Otlu Sarımsaklı Tereyağı Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 kg Pınar Tereyağı
Pınar
1 baş sarımsak
30 ml zeytinyağı
5 g tuz
3-5 g taze çekilmiş karabiber
4 dal taze kekik
1/4 demet taze nane
1/4 demet taze soğan
4 dal taze biberiye

Taze Otlu Sarımsaklı Tereyağı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tereyağını geniş bir kaba alın, çatalla veya elle kolay yoğurabileceğiniz kıvama gelene kadar oda sıcaklığında bekletin.
  • Bu esnada diş diş ayrılmış ve kabukları soyulmuş sarımsakları, zeytinyağı, 2 dal taze kekik, tuz ve karabiber ile lezzetlendirip önceden ısıtılmış 180 derece fırında (35-40 dk.) pişirin. Fırından çıktıktan sonra soğumaya bırakın.
  • Tüm taze otları yıkayıp incecik kıyın, havlu kağıt serili bir tepsiye alın. Suyu süzülüp kuruyana kadar 15-20 dk. bekletin.
  • Oda ısısına gelen tereyağına doğranmış yeşillikleri ve fırınlanmış sarımsakları ekleyin. Bir eldiven giydiğiniz elinizle tüm malzemeleri yoğurmaya başlayın. Bu aşamada tereyağının çok fazla erimesine izin vermeyin.
  • Hamur haline gelen tereyağını yağlı kağıt üzerine alarak silindir şekline sıkıca yuvarlayın. Tekrar streç filme sarıp her iki ucunu da şeker paketi kapatır gibi sıkılaştırın. Ardından -18 derecelik buzlukta en az 4-6 saat dondurun.
  • Taze otlu sarımsaklı tereyağını dilediğiniz zaman buzluktan alıp, dilimleyin. Kızarmış ekmek yanında veya sıcak bir şinitzelin üzerinde servis yapabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş Akademi
5.0
2 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Diğer Tarifler

Selin Güloğlu
Selin Güloğlu
Yaşar Üniversitesi - Öğr. Gör. Eğitmen Şef
Badem Unu Tarifi
30 Dakika
2-4 Kişilik
3B Görüntüleme
Zencefil Turşusu Tarifi
approved
30 Dakika
4-6 Kişilik
12B Görüntüleme
Kıbrıs Tahanı Tarifi
10 Dakika
2-4 Kişilik
19B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.