Tarif

Badem Unu Tarifi

Sağlıklı tariflerin vazgeçilmezi badem ununu evde hazırlamak çok kolay! 🌟 Glütensiz yapısıyla hem besleyici hem de lezzetli bir alternatif olan badem unu, tatlılardan tuzlu tariflere kadar mutfağınızda harikalar yaratmanızı sağlayacak. Peki, badem unu tarifi nasıl yapılır? İşte, pratik bir şekilde yapabileceğiniz ev yapımı badem unu tarifi!
30 Dakika
2-4 Kişilik
Diğer Tarifler
Pişirilmez, Makine
Badem Unu Tarifi
Paylaş
  • 2B
  • 16
  • Kaydet

Badem Unu Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
300 g çiğ badem
1 lt sıcak su
1 lt buzlu su

Badem Unu Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Bademleri geniş bir kaba alın ve üzerini kaplayacak şekilde 1 litre sıcak su ekleyin. Yaklaşık 5-6 dakika bekleterek kabukların yumuşamasını sağlayın.
  • Yumuşayan bademleri süzgeç yardımıyla çıkarın ve 1 litre buzlu su dolu başka bir kaba aktarın. Bademleri sudan çıkarın ve kabuklarını elinizle sıkarak soyun.
  • Kabukları soyulan bademleri temiz bir mutfak havlusunun üzerine serin ve tamamen kurumasını bekleyin. Kurutma sürecini hızlandırmak için bademleri 30°C’de 10-15 dakika boyunca düşük sıcaklıklı bir fırında bekletebilirsiniz.
  • Kuruyan bademleri mutfak robotuna aktarın ve kısa aralıklarla çalıştırarak un kıvamına getirin. Bu işlem sırasında bademlerin yağı çıkmaması için robota fazla yüklenmemeye dikkat edin. Hazırladığınız badem ununu ince bir elekten geçirerek homojen bir doku elde edin.
  • Eleme işlemi tamamlanan badem ununu hava geçirmez bir saklama kabına aktarın ve serin, kuru bir yerde muhafaza edin.

Badem Unu Tarifi Püf Noktası

  • Bademleri fırınlarken renk almamasına dikkat edin. Mutfak robotunu kısa aralıklarla çalıştırarak bademlerin aşırı yağlanmasını önleyin.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Selin Güloğlu
Selin Güloğlu
Yaşar Üniversitesi - Öğr. Gör. Eğitmen Şef
4.2
5 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Diğer Tarifler

Karışık Turşu Tarifi
40 Dakika
6-8 Kişilik
7B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Tarhana Nasıl Yapılır?
120 Dakika
10-12 Kişilik
727B Görüntüleme
Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Yoğunlaştırılmış Süt (Condensed Milk) Tarifi
103B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.