Tarif

Ballı Acılı Tavuk Tarifi

En popüler tavuk tariflerinden biri olan ballı acılı tavuk tarifi, tatlı bal aroması ve baharatlı sosların muhteşem uyumunu sofralarınıza taşıyarak benzersiz bir lezzet deneyimi sunuyor. İlk lokmada hissedilen dışındaki hafif çıtırlık ve içindeki yumuşak doku, bu tarifin iştah kabartan yönlerinden sadece biri. Özel tempura harcıyla çıtır çıtır kızaran tavuklar, susamlı bal sosuyla kaplanarak damakta iz bırakan bir tat yaratıyor. Evde kolayca yapabileceğiniz bu tatlı acı tavuk tarifi, tatlı ve acının dengeli birleşimini sofralarınıza getirecek. İşte acı soslu tavuk yapmanın tüm püf noktaları ve detayları…
Nasıl Yapıldığını Hemen Youtube’dan İzle!
60 Dakika
4-6 Kişilik
Beyaz Et/Tavuk Tarifleri
Derin yağda kızartma, Tava
Ballı Acılı Tavuk Tarifi
Paylaş
  • 15B
  • 54
  • Kaydet

Ballı Acılı Tavuk Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
500 g tavuk göğsü
Tempura için:
1 adet yumurta
200 ml maden suyu (soğuk)
125 g un (elenmiş)
60 g mısır nişastası (elenmiş)
Sosu için:
60 g bal
30 ml soya sosu
5 g kırmızı toz biber
15 ml acı sos
15 ml sirke
2 g toz zencefil
1 diş sarımsak (rendelenmiş)
10 g susam
Kızartmak için:
Abalı Ayçiçek Yağı

Ballı Acılı Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tavuk göğsünü enine ikiye kesin ve ardından kuşbaşı şeklinde doğrayın.
  • Tempura için: Geniş bir karıştırma kabında yumurta ve soğuk maden suyunu çırpın. Un ve mısır nişastasını eleyerek ekleyin, pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın. Kuşbaşı doğranmış tavukları bu harca ekleyip iyice harmanlayın. Kabı streç film ile kaplayarak buzdolabında yaklaşık 45 dakika dinlendirin.
  • Sos için: Geniş bir karıştırma kabında bal, soya sosu, kırmızı toz biber, acı sos, sirke, toz zencefil, rendelenmiş sarımsak ve susamı karıştırın. Pürüzsüz bir sos elde edene kadar iyice karıştırın.
  • Geniş bir tencereye ayçiçek yağını ekleyin ve iyice ısıtın. Yağ kızdıktan sonra tempura harcına buladığınız tavukları dikkatlice tencereye ekleyin ve her iki tarafı altın rengi olana kadar yaklaşık 4-5 dakika kızartın.
  • Kızarmış tavukları ayrı bir tavaya alın. Üzerine hazırladığınız sosu dökün ve tüm lezzetlerin birbirine geçmesi için 1-2 dakika daha ocakta pişirin.
  • Ballı acılı tavukları doğranmış göbek marul üzerine yerleştirip ince doğranmış frenk soğanı ile süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Ballı Acılı Tavuk Tarifi Püf Noktası

*Tarif videomuza, Kısık Ateş Akademi TV (YouTube) kanalımızdan ulaşabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Simay Başural
Simay Başural
Pınar - Demo Şefi
5.0
9 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Beyaz Et/Tavuk Tarifleri

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Soslu Hindi Rulo Tarifi
180 Dakika
2-4 Kişilik
14B Görüntüleme
Simay Başural
Simay Başural
Pınar - Demo Şefi
Yılbaşı Tavuğu Tarifi
80 Dakika
6-8 Kişilik
3B Görüntüleme
Özden Yılmaz
Özden Yılmaz
Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi - Gastromedya/Gourmet&Styling Kurucu Ortağı
Izgara Tavuk Bowl Tarifi
45 Dakika
1 Kişilik
25B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.