Tarif

Çıntar Kavurma Tarifi

Doğanın eşsiz lezzetlerinden biri olan çıntar mantarı, kavurma tarifiyle sofralarınıza geliyor! Zeytinyağı ve soğanla birleşen çıntarların yoğun aroması, kısık ateşte pişirilerek daha da belirginleşiyor. Sarımsağın lezzet kattığı ve baharatlarla zenginleşen bu tarif, hem pratik hem de sağlıklı bir alternatif sunuyor. Et yemeklerinin yanında garnitür olarak ya da tek başına hafif bir öğün olarak tercih edebileceğiniz çıntar kavurma, doğadan gelen bir lezzet şöleni! 🍄✨
30 Dakika
2-4 Kişilik
Ara Sıcak Tarifleri
Tava
Çıntar Kavurma Tarifi
Paylaş
  • 1B
  • 14
  • Kaydet

Çıntar Kavurma Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
750 g çıntar mantarı
60 ml zeytinyağı
2 adet kuru soğan
4 diş sarımsak
2-3 tutam tuz
1-2 tutam karabiber

Çıntar Kavurma Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Çıntarların üzerindeki toprağı temizleyin. Mantarın büyüküğüne göre, küçük boy çıntarları bütün olarak kullanın. Orta ve büyük boy çıntarları ise 2-3 parçaya bölerek iri dilimler halinde hazırlayın.
  • Geniş bir tavaya zeytinyağını ekleyin ve mantarları ekleyerek, suyunu çekene kadar kısık ateşte kavurun.
  • Soğanları yemeklik doğrayın ve mantarların üzerine ilave edin kısık ateşte soğanlar pembeleşene kadar kavurmaya devam edin.
  • Sarımsakları ezin ve soğanların üzerine ekleyerek soteleyin. Tuz ve karabiber ekleyerek lezzetlendirin. Çıntar kavurma tarifi servise hazır. Afiyet olsun!

Çıntar Kavurma Tarifi Püf Noktası

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş Akademi
5.0
3 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Ara Sıcak Tarifleri

Patates Sandalları Tarifi
40 Dakika
2 Kişilik
18B Görüntüleme
Özge Tanır
Özge Tanır
Chef&Owner
Pesto Soslu Izgara Bebek Enginar Tarifi
approved
17B Görüntüleme
Fırında Havuç Mücver Tarifi
35 Dakika
4-6 Kişilik
25B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.