- Tarifler
- Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri
- Confit Granyöz Tarifi
Tarif
Confit Granyöz Tarifi
Yaşar Üniversitesi’nin düzenlediği ‘Gıda Atıklarından Yeni 1 Öğün Yarışması’nda 1. olan tabağımı sizlerle paylaşmak istiyorum. Siyah risotto eşliğinde confit granyöz tarifi nasıl yapılır?
60 Dakika
1 Kişilik
Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri
Derin yağda kızartma, Tava
Bu tarif Kısık Ateş Akademi tarafından onaylanmıştır.
Paylaş
- 19B
- 56
- Kaydet
Confit Granyöz Tarifi Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
150 g kaya levreği
400 ml zeytinyağı
3 dal taze kekik
1 diş sarımsak
1 adet defne yaprağı
5 g deniz tuzu
Risotto için:
20 ml zeytinyağı
100 g siyah pirinç
30 ml fermente üzüm suyu
500 ml balık stock
40 g toz parmesan peyniri
tuz ve karabiber
Confit Granyöz Tarifi Nasıl Yapılır?
- 1Confit Granyöz için: Balığı temizleyip, kılçığını, kuyruğunu ve kafasını stock için saklayın. Balığı 150 gr gelecek şekilde dilimleyin.
- 2Derin bir tencereye zeytinyağını ve aroma verici malzemeleri (kekik, sarımsak, defne yaprağı) koyun.
- 3Sabit olarak 60°C olan derin yağda balığın iç ısısı 63°C olana kadar pişirin. Yağdan aldığınız balığı tuzlayın.
- 4Risotto için: Zeytinyağını tavada kızdırın. Pirinci 2-3 dakika tavada kavurun.
- 5Fermente üzüm suyunu ekleyin ve çektirin.
- 6Kısık ateşte kaynamakta olan balık stocktan azar azar olacak şekilde, pirinç nişastasını bırakana kadar karıştırarak eklemeye devam edin.
- 7Kıvam alan pirinçlere parmesan peyniri ve tereyağını ekleyerek bağlayın. Son olarak tuz ve karabiber ile tatlandırın.
Confit Granyöz Tarifi Püf Noktası
Tabak tercihimi Kütahya Porselen’in ‘Chef Taste Of’ serisinden yana kullandım.
*https://kutahyaporselen.com/kutahya-porselen-chef-taste-of-30-cm-duz-tabak-kre
5.0
2 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.