Tarif

Confit Granyöz Tarifi

Yaşar Üniversitesi’nin düzenlediği ‘Gıda Atıklarından Yeni 1 Öğün Yarışması’nda 1. olan tabağımı sizlerle paylaşmak istiyorum. Siyah risotto eşliğinde confit granyöz tarifi nasıl yapılır?
60 Dakika
1 Kişilik
Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri
Derin yağda kızartma, Tava
approved
Bu tarif Kısık Ateş Akademi tarafından onaylanmıştır.
Confit Granyöz Tarifi
approved
Paylaş
  • 19B
  • 56
  • Kaydet

Confit Granyöz Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
150 g kaya levreği
400 ml zeytinyağı
3 dal taze kekik
1 diş sarımsak
1 adet defne yaprağı
5 g deniz tuzu
Risotto için:
20 ml zeytinyağı
100 g siyah pirinç
30 ml fermente üzüm suyu
500 ml balık stock
40 g toz parmesan peyniri
15 g Pınar Tereyağı
Pınar
tuz ve karabiber

Confit Granyöz Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Confit Granyöz için: Balığı temizleyip, kılçığını, kuyruğunu ve kafasını stock için saklayın. Balığı 150 gr gelecek şekilde dilimleyin.
  • Derin bir tencereye zeytinyağını ve aroma verici malzemeleri (kekik, sarımsak, defne yaprağı) koyun.
  • Sabit olarak 60°C olan derin yağda balığın iç ısısı 63°C olana kadar pişirin. Yağdan aldığınız balığı tuzlayın.
  • Risotto için: Zeytinyağını tavada kızdırın. Pirinci 2-3 dakika tavada kavurun.
  • Fermente üzüm suyunu ekleyin ve çektirin.
  • Kısık ateşte kaynamakta olan balık stocktan azar azar olacak şekilde, pirinç nişastasını bırakana kadar karıştırarak eklemeye devam edin.
  • Kıvam alan pirinçlere parmesan peyniri ve tereyağını ekleyerek bağlayın. Son olarak tuz ve karabiber ile tatlandırın.

Confit Granyöz Tarifi Püf Noktası

Tabak tercihimi Kütahya Porselen’in ‘Chef Taste Of’ serisinden yana kullandım.
*https://kutahyaporselen.com/kutahya-porselen-chef-taste-of-30-cm-duz-tabak-kre

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

5.0
2 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri

Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
Levrek Buğulama Tarifi
45 Dakika
2 Kişilik
52B Görüntüleme
Rafet İnce
Rafet İnce
NG Grup Gastronomi Direktörü
Edamame Püreli Izgara Jumbo Karides Tarifi
22B Görüntüleme
Kemal Can Yurttaş
Kemal Can Yurttaş
Chef at Aila Restaurant
Kurutulmuş Ahtapot Tarifi
50 Dakika
2 Kişilik
9B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.