- Tarifler
- Kırmızı Et Tarifleri
- Dalyan Köfte Tarifi
Tarif
Dalyan Köfte Tarifi
Dalyan köfte, geleneksel Türk mutfağının öne çıkan, hem görsel hem de lezzet açısından etkileyici bir yemeğidir. Dalyan köfte malzemeleri nelerdir, dalyan köfte tarifi nasıl yapılır?
90 Dakika
4-6 Kişilik
Kırmızı Et Tarifleri
Fırın
Paylaş
- 49B
- 121
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 kg yağsız dana kıyma
2 adet rendelenmiş soğan
100 g galeta unu
2 adet yumurta
85 ml sıvı yağ
5 g tuz
2 tutam karabiber
5 g pul biber
150 g bezelye
1 adet havuç
5 adet haşlanmış yumurta
10 g domates salçası
120 ml su
Nasıl Yapılır?
- 1Bir yoğurma kabına kıyma, rendelenmiş soğan, galeta unu, 2 adet yumurta, sıvı yağ, tuz, karabiber ve pul biberi ekleyip yoğurmaya başlayın.
- 2İyice yoğurulan kıymayı pişirme kağıdının üzerine alın.
- 3Kıymayı uzun bir silindir haline getirip orta kısmına boyuna uzunca bir çukur açın.
- 4Havucu küp küp doğrayın ve bezelyeler ile beraber haşlayın. Açtığınız çukurun içerisine haşlanmış bezelyelerin yarısını ve havuçları yerleştirin.
- 5Haşlanmış ve soğumuş yumurtaları da dik bir şekilde ortaya dizdikten sonra geri kalan bezelyeler ile boşlukları doldurun.
- 6Kıymayı, harcı kapatacak şekilde dikkatlice yağlı kağıt ile sararak rulo haline getirin ve kenarlarını kapatın.
- 7Üzerine bir kat daha pişirme kağıdı sardıktan sonra 200 derece fırında 45 dakika pişirin.
- 8Bu esnada domates salçasını su ile açın.
- 945 dakika sonunda köfteyi fırından çıkarın ve salçalı suyu köftenin üzerine, her yerine gelecek şekilde yayın.
- 10Soslanan köfteyi 15 dakika daha fırına verin.
- 11Fırından çıkardıktan sonra biraz dinlendirin, dilimleyerek servis edin.
Kısık Ateş
Moderatör
5.0
4 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?