- Tarifler
- Kırmızı Et Tarifleri
- Yufka Ekmekli Tirit Tarifi
Tarif
Yufka Ekmekli Tirit Tarifi
Tirit; ekmek, pide veya yufkaların et suyuna batırılarak yapılan yemeğin adıdır. Her yörenin kendine özgü bir tirit yemeği olsa da hepsinin ortak yönü et suyuyla ıslatılmış pide/bayat ekmek/yufka içermesidir ve oldukça sağlıklıdır. Yufka ekmekli tirit yemeği nasıl yapılır?
130 Dakika
2-4 Kişilik
Kırmızı Et Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 47B
- 90
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1.5-2 litre su
500 g kemikli kuzu eti
8 g kaya tuzu
5 g öğütülmüş karabiber
4 adet yufka ekmeği
4 diş sarımsak
500 g süzme yoğurt
15 adet taze nane yaprağı
Sosu için:
50 ml zeytinyağı
10-15 g pul biber
Nasıl Yapılır?
- 1Suyu, kemikli kuzu etini, tuzu ve karabiberi tencereye koyun.
- 2Ateşin altını orta hararete getirin ve yaklaşık 2 saat kaynatın.
- 32 saat sonra eti suyundan çıkarıp kemiklerinden ayırın.
- 4Etleri tekrar yemeğin suyunun içine didikleyin ve kaynamaya bırakın.
- 5Bu esnada yufka ekmeklerini servis tabağına elinizle parçalayarak yerleştirin.
- 6Sarımsağı ezip süzme yoğurtla karıştırın.
- 7Kaynayan et ve suyundan ekmeklerin üzerine dökün.
- 8Üzerine sarımsaklı yoğurdu ilave edip nane yapraklarını ekleyin.
- 9Sosu için: Zeytinyağını bir tavada yakıp ocaktan alın ve pul biber ekleyin.
- 10Pul biberi yakmadan hemen yemeğin üzerinde gezdirerek servis edin.
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
5.0
2 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?