- Tarifler
- Sıcak/Soğuk Meze Tarifleri
- Deniz Börülceli Atom Tarifi
Tarif
Deniz Börülceli Atom Tarifi
Atıksız Mutfak, Sürdürülebilir Gıda konseptinin yeni bölümüyle karşınızdayım! Bu ayın ürünü hem çok leziz hem çok sağlıklı sebzeler arasında yer alan Deniz Börülcesi! Sofralarınıza çok yakışacak nefis deniz börülceli atom tarifi nasıl yapılır? Nefis bir meze önerisi olacak acılı yoğurtlu atom tarifi yapmanın püf noktaları nelerdir? Son derece pratik ve lezzetli olan deniz börülceli atom tarifinin püf noktalarına videomuzdan ulaşabilirsiniz!
30 Dakika
4-6 Kişilik
Sıcak/Soğuk Meze Tarifleri
Karıştırma
Paylaş
- 11B
- 64
- Kaydet
Deniz Börülceli Atom Tarifi Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
250 g temizlenmiş deniz börülcesi
250 g Pınar Yoğurt veya süzme yoğurt
2 diş sarımsak
1-2 tutam tuz
4 adet kuru Arnavut biberi
6 g kırmızı toz biber
Deniz Börülceli Atom Tarifi Nasıl Yapılır?
- 1Bir tencerede deniz börülcesini kaynar suda yumuşayana kadar haşlayın ve soğuk suyun içerisine alın.
- 2Haşlanan börülcelerin dip kısımlarından çekerek içerisindeki kılçıkları ayıklayın.
- 3Bir karıştırma kabında; ayıklanmış deniz börülcesini, yoğurdu, ezilmiş sarımsakları ve tuzu iyice karıştırın. Daha sonra bir servis tabağına alın.
- 4Arnavut biberlerini gelişi güzel doğrayın ve tereyağında kavurun. Tercihen kırmızı toz biber ilave edin ve ocaktan alın.
- 5Hazırladığınız bu acı yağı servis tabağınızdaki yoğurtlu deniz börülcesinin üzerine dökerek servis edin.
Deniz Börülceli Atom Tarifi Püf Noktası
*Tarif videomuza, Kısık Ateş Akademi TV (YouTube) kanalımızdan ulaşabilirsiniz.

Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
4.9
8 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Sıcak/Soğuk Meze Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.