Tarif

Deniz Börülceli Atom Tarifi

Atıksız Mutfak, Sürdürülebilir Gıda konseptinin yeni bölümüyle karşınızdayım! Bu ayın ürünü hem çok leziz hem çok sağlıklı sebzeler arasında yer alan Deniz Börülcesi! Sofralarınıza çok yakışacak nefis deniz börülceli atom tarifi nasıl yapılır? Nefis bir meze önerisi olacak acılı yoğurtlu atom tarifi yapmanın püf noktaları nelerdir? Son derece pratik ve lezzetli olan deniz börülceli atom tarifinin püf noktalarına videomuzdan ulaşabilirsiniz!
30 Dakika
4-6 Kişilik
Sıcak/Soğuk Meze Tarifleri
Karıştırma
Paylaş
  • 11B
  • 64
  • Kaydet

Deniz Börülceli Atom Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
250 g temizlenmiş deniz börülcesi
250 g Pınar Yoğurt veya süzme yoğurt
2 diş sarımsak
1-2 tutam tuz
50 g Pınar Tereyağı
Pınar
4 adet kuru Arnavut biberi
6 g kırmızı toz biber

Deniz Börülceli Atom Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Bir tencerede deniz börülcesini kaynar suda yumuşayana kadar haşlayın ve soğuk suyun içerisine alın.
  • Haşlanan börülcelerin dip kısımlarından çekerek içerisindeki kılçıkları ayıklayın.
  • Bir karıştırma kabında; ayıklanmış deniz börülcesini, yoğurdu, ezilmiş sarımsakları ve tuzu iyice karıştırın. Daha sonra bir servis tabağına alın.
  • Arnavut biberlerini gelişi güzel doğrayın ve tereyağında kavurun. Tercihen kırmızı toz biber ilave edin ve ocaktan alın.
  • Hazırladığınız bu acı yağı servis tabağınızdaki yoğurtlu deniz börülcesinin üzerine dökerek servis edin.

Deniz Börülceli Atom Tarifi Püf Noktası

*Tarif videomuza, Kısık Ateş Akademi TV (YouTube) kanalımızdan ulaşabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
4.9
8 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Sıcak/Soğuk Meze Tarifleri

Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Bal Kabağı Sarması Tarifi
25 Dakika
2-4 Kişilik
28B Görüntüleme
Melih Yıldırım
Melih Yıldırım
Bi Küçük Meyhane - Kurucu Şefi
Lor Mahlutu Tarifi
30 Dakika
2-4 Kişilik
38B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Zeytinyağlı Karışık Ot Tarifleri
20B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.