- Tarifler
- Çorba Tarifleri
- Düğün Çorbası Tarifi
Tarif
Düğün Çorbası Tarifi
Türk mutfağının klasik tatlarından biri olan Düğün Çorbası, özel günlerin ve davet sofralarının baş tacıdır. Düğünlerde, çeşitli davetlerde servis edilen düğün çorbası tarifi nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir? "Düğün çorbası nasıl yapılır?" veya "pratik düğün çorbası tarifi" gibi sorularınıza cevap arıyorsanız, bu tarif tam size göre!
45 Dakika
4-6 Kişilik
Çorba Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 85B
- 141
- Kaydet
Düğün Çorbası Tarifi Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
200 g kuzu eti
2 litre sıcak et suyu (kuzu kemiğinden)
1 tutam tuz
1. Terbiye için:
40 g un
300 ml sıcak çorba suyu
2. Terbiye için:
1 adet yumurta sarısı
1 adet limon suyu
Üzeri için:
kırmızı toz biber
Düğün Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
- 1Kuşbaşı büyüklüğünde doğranmış kuzu etini bir tencereye alın, üzerine 2 litre et suyu ve bir tutam tuz koyarak haşlayın.
- 21. Terbiyesi için: Bir tavada 40 g unu, 300 ml sıcak çorba suyu ile ezin. Çiğ un kokusu gidene kadar sık sık karıştırarak kısık ateşte pişirin, topaklanmasını önlemek için süzerek kaynayan çorbaya ilave edin. Etler pişene kadar kaynatın.
- 32. Terbiyesi için: Bir kasede yumurta sarısı ve limon suyunu iyice çırpın üzerine bir kepçe kaynayan çorba suyundan alın, ardından karıştırarak çorbaya ekleyin.
- 4Kaynayan, kıvam alan ve pişen çorbayı bir servis kasesine alın.
- 5Üzeri için: bir tavada tereyağını kızdırın, toz kırmızı biberi içine atın. Ortalama 1 dakika kızarttıktan sonra çorbaya ekleyin.
- 6Tereyağında kızarmış ekmek parçalarıyla sıcak olarak servis edebilirsiniz.
Düğün Çorbası Tarifi Püf Noktası
*Yumurta sarısı ve limon suyunun (terbiyeli karışımı) kesilmemesi için sıcak et suyunu az miktarda ekleyip hızlıca karıştırın.
*Dibinin tutmaması için sık sık karıştırmaya özen gösterin.
*Tarif videomuza, Kısık Ateş Akademi TV (YouTube) kanalımızdan ulaşabilirsiniz.

Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
5.0
3 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?