Tarif

Enchilada Tarifi

30 dakikada hazırlayabileceğiniz, tavuklu nefis enchilada tarifi.
30 Dakika
4-6 Kişilik
Beyaz Et/Tavuk Tarifleri
Fırın
Enchilada Tarifi
Paylaş
  • 46B
  • 79
  • Kaydet

Enchilada Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
240 g Pınar Ekşi Krema
Pınar
200 g Pınar Kaşar Peyniri
Pınar
200 g Pınar Cheddar Peyniri
Pınar
8 adet küçük tortilla ekmeği
2 adet haşlanmış tavuk göğsü
200 ml tavuk suyu
1 diş sarımsak
1 adet yeşil taze soğan
3 g kişniş
3 g karabiber
3 g kaya tuzu

Enchilada Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Haşlanmış tavuk göğsünü ince ince doğrayın ve bir kaba alın.
  • Üzerine kıyılmış yeşillikleri, baharatları, kıyılmış sarımsağı ve rendelenmiş kaşar peynirini ekleyin.
  • Daha sonra ekşi krema ve tavuk suyunu ilave ederek güzelce karıştırın.
  • Hazırladığınız harcı tortilla ekmeklerine sarıp bir fırın kabına yerleştirin.
  • Üzerini bolca cheddar peyniri ile kaplayıp önceden ısıtılmış 180°C fırında 25 dakika pişirip servis edin.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş Akademi
5.0
3 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Beyaz Et/Tavuk Tarifleri

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Tavuk Şinitzel Tarifi
50 Dakika
1 Kişilik
340B Görüntüleme
Melih Yıldırım
Melih Yıldırım
Bi Küçük Meyhane - Kurucu Şefi
Susamlı Tavuk Kanatları Tarifi
21B Görüntüleme
Simay Başural
Simay Başural
Pınar - Demo Şefi
Ballı Acılı Tavuk Tarifi
60 Dakika
4-6 Kişilik
17B Görüntüleme

Yorumlar (4)

Hazal Roman
· 31.01.2020

Chef enchilada nedir

Uzman Kısık Ateş Akademi bu yorumu beğendi
Kısık Ateş Akademi

Merhaba Hazal, Meksika mutfağından çıkan ve Amerikan mutfağında da yer alan bir yemektir. Bizler kendi yorumumuzu katarak böyle bir tarif geliştirdik. Denemeni öneriyoruz, hoşça kal.

uğur demiröz
· 19.03.2020

Tavuklarım pişmedi, chedarlarım ise yandı ve peynir özelliğini kaybetti. Nerede hata yapmış olabilirim ?

Kısık Ateş Akademi

Merhaba Uğur, Enchilada'yı hazırlamadan ve fırında pişirme aşamasına gelmeden önce haşlanmış tavuk kullanmış olman gerekiyor. Bunun yanı sıra fırın derecesi yüksek kaldıysa o da yanmasına sebep olmuştur. Malzeme listesi ve yapım aşamalarını tam ve doğru olarak uygulayarak tekrar denemeni tavsiye ediyoruz.